www.allstarbasket.gr

Όσο πλησιάζουμε… προς το Βελιγράδι, τόσο αυξάνονται οι εντάσεις για την αντιμετώπιση κάθε ομάδας από τους διαιτητές. Κι είναι αλήθεια ότι φέτος έχουν δώσει πολλά δικαιώματα οι “σφυρίχτρες” της Euroleague!

Ίσως, μάλιστα, να πρόκειται για τη χρονιά με τις περισσότερες και εντονότερες διαμαρτυρίες ομάδων, προπονητών παικτών για τις αποφάσεις των διαιτητών. Πολλές είναι αληθείς, άλλες ανάγονται στην γνωστή πρακτική του “φώναζε για τον επόμενο αγώνα”, αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφορές στον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ομάδες.

Κι επειδή η κουβέντα έχει αναλωθεί γύρω από τα φάουλ και τις βολές που εκτελούνται, τι να πει κι ο Γιώργος Μπαρτζώκας που ως προπονητής της Χίμκι έχει μια πρωτιά που κανένας δεν θέλει, σε καμία διοργάνωση!

Η ομάδα του, η Χίμκι Μόσχας έχει τον χειρότερο συντελεστή βολών υπέρ/βολών κατά στη φετινή χρονιά στη Euroleague.

Αναφερόμαστε σε ολόκληρη τη σεζόν 2017/18, όχι μόνο στα play offs.

Η Χίμκι εκτελεί 17,25 ελεύθερες βολές ανά αγώνα ενώ οι αντίπαλοί της εκτελούν 22,31. Δηλαδή σε κάθε αγώνα, έως τώρα, οι αντίπαλοι της ρωσικής ομάδας εκτελούν 5,06 βολές περισσότερες από τη Χίμκι!

Είναι εντυπωσιακό νούμερο και γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό εάν πολλαπλασιαστεί με το 32. Τους αγώνες που έχει δώσει έως τώρα η Χίμκι στη Euroleague, καθώς οι 5,06 βολές είναι ανά αγώνα!

Που να μην είχε, δηλαδή η Χίμκι και τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, Αλεξέι Σβεντ (με 21,16) τον παίκτη που επιχειρεί τις περισσότερες προσπάθειες σε κάθε αγώνα φέτος με 17,39 ανά ματς. Φανταστείτε ότι ο δεύτερος στη λίστα είναι ο Νεμάνια Νέντοβιτς της Μάλαγα με 13 προσπάθειες ανά αγώνα και τρίτος ο Νικ Καλάθης του Παναθηναϊκού Superfoods me 11,83.