Οι Μιλγουόκι Μπακς σκοπεύουν να πάρουν συνέντευξη από την βοηθό προπονητή των Σαν Αντόνιο Σπερς , Μπέκι Χάμον, για την κενή θέση του head coach, σύμφωνα με πληροφορίες του Άντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN.

Η Χάμον είναι η πρώτη γυναίκα βοηθός προπονητή στην ιστορία του NBA και τώρα θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα συνομιλήσει για μια προπονητική θέση στο πρωτάθλημα. Η Χάμον δεν θεωρείται πρώτη υποψήφια στην λίστα των Μπακς που περιλαμβάνει τουλάχιστον 10 πιθανούς αντικαταστάτες του Τζο Πράντι, αλλά η ιδιοκτησία του Μιλγουόκι και ο γενικός διευθυντής Τζον Χερστ έδειξαν ενδιαφέρον και ζήτησαν από τα “σπιρούνια” άδεια για να μιλήσουν μαζί της.

Τα “ελάφια” συναντήθηκαν με την Χάμον και το 2017 σχετικά με την κενή θέση της ομάδας στη θέση του General Manager, παρά το γεγονός ότι δεν είχε εμπειρία από front-office.

Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα συναντηθεί και με τον έτερο βοηθό του Γκρεγκ Πόποβιτς, τον Έτορε Μεσίνα το Σάββατο, αλλά και με τον πρώην προπονητή των Σάρλοτ Χόρνετς Στιβ Κλίφορντ και τον πρώην προπονητή της Νέας Ορλεάνης Μόντι Ουίλιαμς την επόμενη εβδομάδα. Ο πρώην προπονητής της Ατλάντα Μάικ Μπαντενχόλζερ θα συναντηθεί επίσης με τους ιθύνοντες των Μπακς.

Η 41χρονη Χάμον είναι η τέταρτη βοηθός των Σπερς που έχει πάρει άδεια τις τελευταίες μέρες για να δώσει συνέντευξη σε άλλη ομάδα για τη θέση του head coach, μετά τους Μεσίνα, Τζέιμς Μπορέγκο και Ίμε Ουντόκα.

Η Χάμον οδήγησε τους Σπερς στην κατάκτηση του τουρνουά του Λας Βέγκας το 2015. Ήταν έξι φορές All-Star στην 16χρονη καριέρα της στο WNBA και αποσύρθηκε το 2014 για να δεχτεί την δουλειά στο Σαν Αντόνιο ως βοηθός του Πόποβιτς.