www.allstarbasket.gr

Ήταν ο άτυπος MVP του ημιτελικού του BCL με τη Μούρθια, και είχε ρόλο κλειδί στον τελικό με τη Μονακό. Ένας από τους νέους «ήρωες» της ΑΕΚ που κατέκτησε το Basketball Champions League είναι ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Και μιλά στο allstarbasket.gr για τη φετινή επιτυχημένη πορεία της ΑΕΚ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Συνέντευξη στη ΣΙΣΣΥ ΜΑΡΓΩΝΗ

– Η φετινή χρονιά είναι αναμφισβήτητα χρονιά ΑΕΚ! Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και του Basketball Champions League παραμένετε σε τροχιά διεκδίκησης του καλύτερου δυνατού και στο πρωτάθλημα. Περίμενες να κάνετε μια τέτοια σεζόν;

www.allstarbasket.gr«Να σου πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Στην αρχή της σεζόν είχα πει ότι με μια καλή κλήρωση μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου και από εκεί και μετά είναι ένα παιχνίδι, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Να φτάσουμε στους «8» του BCL, να κάνουμε δηλαδή ένα βήμα παραπάνω κι από εκεί και πέρα ο μεγάλος στόχος ήταν το Final 4. Σχετικά με το πρωτάθλημα να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και να βγούμε τρίτοι έστω κι αν αυτό δεν προσφέρει κάτι»

 

– Στην αρχή της σεζόν είχες κάνει κάποια ευχή;

«Είχα πει μακάρι να δω κάποτε το γήπεδο γεμάτο με φίλους της ΑΕΚ και το είδα! Όχι, απλά γεμάτο αλλά πολύ γεμάτο. Ο πρόεδρος είχε όνειρο να γίνει το Final 4 στο ΟΑΚΑ. Ήταν μια μοναδική εμπειρία και μας φάνηκε ακόμα περισσότερο γιατί όλη τη σεζόν παίζαμε μπροστά σε λίγο κόσμο»

– Πιστεύεις πως η παρουσία του κόσμου δίνει φτερά ή προσθέτει περισσότερο άγχος;

www.allstarbasket.gr«Φυσικά και δίνει φτερά ο κόσμος… Πριν από τον αγώνα υπήρχε άγχος, γιατί ξέραμε καλά, ότι αν παίζαμε σε ένα άλλο γήπεδο θα ήμασταν 100% το αουτσάιντερ. Φαβορί θα ήταν η Μονακό, θα ακολουθούσε η Μούρθια και μετά εμείς με τη Λούντβιχσμπουργκ. Δεν λέω ότι θα χάναμε το τρόπαιο γιατί έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε μεγάλες ομάδες»

 

– Η ΑΕΚ φέτος είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της κατά τη διάρκεια της σεζόν.

«Σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια έχουμε φανεί αντάξιοι των προσδοκιών και ακόμα παραπάνω. Και να σου πω την αλήθεια πραγματικά δεν περίμενα να κερδίσουμε τη Μονακό, σκοράροντας 100 πόντους. Μια ομάδα που είχε την καλύτερη άμυνα του BCL»

– Αλήθεια υπάρχει όντως κάποιο μυστικό σε αυτή την ομάδα; Και αν ναι, ποιό είναι αυτό;

www.allstarbasket.gr«Σίγουρα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο τα αποδυτήρια. Είναι ξεκάθαρο αυτό κι εμείς έχουμε καλά… Οι γηγενείς έχουν αυτό το ρόλο και παράλληλα οι ξένοι μας είναι πολύ καλοί χαρακτήρες. Από εκεί ξεκινάνε όλα και μολονότι δεν παίξαμε ιδιαίτερα καλό μπάσκετ, καταφέραμε για παράδειγμα να βάλουμε 100 πόντους στη Μονακό. Στις δύσκολες στιγμές ήμασταν κοντά κι οι δυσκολίες μας συσπείρωσαν. Επίσης, εκτός του ότι η ομάδα ήταν καλά εσωτερικά, φάνηκε ότι έχει και προσωπικότητες»

– Ακούγονται διάφορες απόψεις σχετικά με ότι το μπάσκετ έχει «ηλικία». Ποιά είναι η δική σου γνώμη;

www.allstarbasket.gr«Δεν έχω κανένα θέμα με όσα λένε, το θέμα για μένα είναι πως αισθάνεται ο παίκτης και τι κάνει ώστε να είναι καλά σε αυτή την ηλικία. Αν δουλεύεις μέσα στο γήπεδο και δεν έχεις τραυματισμούς μπορείς να παίζεις και στα 40 σου και να είσαι καλά. Είναι πολύ σημαντικό το τι έχεις στο μυαλό σου και τι θες να κάνεις. Αν θες να παίζεις δύο αγώνες την εβδομάδα δεν γίνεται να μην προσέχεις τον εαυτό σου»

– Και κάτι τελευταίο! Πόσο δύσκολη θεωρείς ότι είναι η συνέχεια;

«Σίγουρα είναι δύσκολη! Υπάρχει άδειασμα και πνευματικό και σωματικό αλλά πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τελειώσουμε τη σεζόν όσο καλύτερα μπορούμε»