Παναθηναϊκός

Το 38ο Πρωτάθλημα στην ιστορία του κατέκτησε την Παρασκευή (14/6) ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ καθώς ολοκλήρωσε με 3-0 νίκες τη σειρά των τελικών των Playoffs του Πρωταθλήματος της Basket League με τον Προμηθέα Πάτρας. 

Ο δρόμος προς τον τίτλο

Μέχρι να φτάσουν ως την κατάκτηση του τίτλου οι «πράσινοι» είχαν μια εξαιρετική κανονική περίοδο με 25 νίκες και μόλις μια ήττα από το Περιστέρι. Προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση των Playoffs άνευ αγώνων, αφού ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε στο πρώτο ματς της σειράς και υποβιβάστηκε.

Στα ημιτελικά ξεπέρασαν με 3-0 νίκες το εμπόδιο του Περιστερίου, κερδίζοντας με 91-68 το πρώτο παιχνίδι στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», με 86-66 το δεύτερο στο ΟΑΚΑ και με 82-75 το τρίτο που έλαβε χώρα στο Περιστέρι. 

Στους τελικούς ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αντιμετώπισε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, τον Προμηθέα Πάτρας. Η αρχή έγινε με το εκκωφαντικό 103-77 στο πρώτο ματς της σειράς στο ΟΑΚΑ και η συνέχεια δόθηκε στην Πάτρα, εκεί όπου η ομάδα του Ρικ Πιτίνο επικράτησε με  92-80. Ο τίτλος «σφραγίστηκε» στον τρίτο τελικό στο ΟΑΚΑ με τους «πράσινους» να επικρατούν με 111-77.