www.allstarbasket.gr

Euroleague τέλος και για τον Παναθηναϊκό Superfoods που ηττήθηκε με 89-82 στον τέταρτο αγώνα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και δεν θα βρεθεί στο Final 4 του Βελιγραδίου. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ασφαλώς άξιζε περισσότερα στη σειρά και λίγο έλειψε την Παρασκευή να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. 

Την άφησε όμως στη μέση διότι στο 85-82 ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε ένα τρίποντο, αρκετά τυχερό, με ταμπλό κι έκανε το 88-82.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από το -22 και χάρη σε μια ματς απ ζώνη 3-2 μπέρδεψε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος και πήγε να πάρει το ματς.

Είχε χάσει όμως ήδη πολύτιμο έδαφος καθώς είχε δεχθεί 51 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 78 στην τρίτη περίοδο! Πολλοί πόντοι για να κάνεις το διπλό της χρονιάς κι ενώ η άμυνά σου με τη Ρεάλ στους τρεις πρώτους αγώνες ήταν 79 πόντοι παθητικό.

Στο πρώτο μέρος μάλιστα οι Ισπανοί είχαν 15/16 δίποντα, κι εκμεταλλεύτηκαν τις διαρκείς αλλαγές στην άμυνα της ελληνικής ομάδας. Ο Παναθηναϊκός τις επέλεξε, ως συνήθως, για να προσέξει το αντίπαλο τρίποντο αλλά την πλήρωσε μέσα στη ρακέτα του.

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός δέχτηκε 27 πόντους συνέχισε να έχει μεγάλες αμυντικές αδυναμίες και δεν έδειχνε ότι μπορούσε να αντιδράσει.

Η έμπνευση του Πασκουάλ στην τελευταία περίοδο έφερε τα πάνω κάτω. Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε όλο κι όλο ένα καλάθι σε πέντε λεπτά, ο Καλάθης και ο Σίνγκλετον (11π. από τους 21 του στην τελευταία περίοδο) αφύπνισαν επιθετικά την ομάδα τους και ξαφνικά έγινε ντέρμπι!

Ο Ρέγιες πήρε δύο καθοριστικά σφυρίγματα, ένα επιθετικό φάουλ που έδωσαν στον Γκιστ, κι ένα αντιαθλητικό που γλίτωσε για χτύπημα στον Αντετοκούνμπο, κι ήρθε το τρίποντο του Ντόντσιτς να δώσει τέλος στη μάχη  για την ανάδειξη του νικητή…

Η αίσθηση πάντως είναι ότι ο Παναθηναϊκός άξιζε κάτι περισσότερο σε αυτή τη σειρά. Λίγο η επίδειξη ισχύος στον πρώτο αγώνα, λίγο όσα έγιναν στον τρίτο αγώνα, έδιναν την εικόνα μιας ομάδας που μπορούσε κι έπρεπε να πάρει περισσότερα από αυτή τη σειρά.