Σχεδόν μια εβδομάδα μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Final-4 της Αγριάς Βόλου, όπου στον τελικό είχε νικήσει ξανά τον Άτλαντα, η ομάδα του Γιώργου Κοντού πανηγύρισε και το Κύπελλο, σε μια σεζόν που τερμάτισε αήττητη στις εγχώριες διοργανώσεις.
Ο Άτλας, κάτοχος του τίτλου από πέρυσι, ήταν μαχητικός και μολονότι δεν πήρε ποτέ το προβάδισμα στην κανονική διάρκεια του αγώνα, γύρισε από το -14 για να στείλει τον αγώνα στην παράταση.
Από το 45-31 των "πράσινων" μείωσε 48-41 στο 30' και στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, ο Ματσιμότο έκανε με 3/3 βολές το 56-56, κι ενώ νωρίτερα ο Μπαλτσερόφσκι είχε κάνει το 56-53 για τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ!
Μάλιστα ο Άτλας πέτυχε το πρώτο καλάθι της παράτασης, στο πρώτο του προβάδισμα στο παιχνίδι, όμως ο Παναθηναϊκός, με τον πρώτο σκόρερ του, Τσίλη και τον πολύπειρο Μαρτσάκη, ανέκαμψε και νίκησε με 66-62.
Τα δεκάλεπτα: 23-13, 31-24, 48-41, 56-56 (κ.α.) 66-62 (παρ.)
Δείτε το τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα όπου ο Άτλας ισοφάρισε με τις βολές του Ματσιμότο:
[video width="866" height="486" mp4="https://allstarbasket.gr/images/archive/2024/06/παο-αμεα-ασ-ατλας-καν.-περ.-.mp4"][/video]
Δείτε και το καθοριστικό καλάθι του Τσίλη στην παράταση για το +4 του Παναθηναϊκού ΑμεΑ:
[video width="862" height="482" mp4="https://allstarbasket.gr/images/archive/2024/06/παο-αμεα-ασ-ατλας-παρ-.mp4"][/video]