Το τρίτο πρωτάθλημα WNBA για την ομάδα του Λας Βέγκας, σε τέσσερα χρόνια, καθώς το είχαν πάρει το 2022 και το 2023, ενώ το 2024 μεσολάβησε η χρονιά θριάμβου των Νιου Γορκ Λίμπερτι.
H Έιζα Γουίλσον ήταν πάλι η μεγάλη πρωταγωνίστρια για το Λας Βέγκας και αναδείχθηκε σε MVP τελικών, για δεύτερη φορά στην καριέρα της, αφού στην κανονική περίοδο κέρδισε το τέταρτο MVP σεζόν!
Μάλιστα είναι η πρώτη στην ιστορία που συνδυάζει τα δύο MVP σε μια σεζόν, τον τίτλο της πρώτης σκόρερ, αλλά και το έπαθλο της καλύτερης αμυντικού της σεζόν!
Στον τέταρτο τελικό, στο Φίνιξ, η Γουίλσον πέτυχε 31 πόντους, πήρε 9 ριμπάουντ, έδωσε 4 ασίστ κι έκανε 3 κοψίματα! Στη σειρά τελικών είχε μέσο όρο 28,5 πόντους, 11,8 ριμπάουντ και δύο κοψίματα!
Πλάι της, η Τζάκι Γιανγκ με μια ακόμα "γεμάτη" εμφάνιση, από 18 πόντους, 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ, ενώ η Τσέλσι Γκρέι πρόσθεσε άλλους 18 πόντους με 4/9 τρίποντα.
Στους 12 έφτασε η Ντέινα Έβανς με 4/8 τρίποντα και τους 10 η Τζούελ Λόιντ σε μια ακόμα υπεροχή των Έισις, στους πόντους που πρόσφεραν τα κορίτσια που έρχονται από τον πάγκο.
Για το Φίνιξ, η Κάλια Κόπερ πέτυχε 30 πόντους, ενώ η Αλίσα Τόμας έκανε triple double με 17 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ.
Οι Έισις είχαν 48 πόντους μέσα από τη ρακέτα, έναντι μόλις 28 των Μέρκιουρι. H διαφορά έφτασε έως τους 20 πόντους, 58-38 νωρίς στη Γ' περίοδο.
Τα δεκάλεπτα: 21-30, 38-54, 62-76, 86-97
Δείτε εκτεταμένα highlights του 4ου τελικού:
{https://www.youtube.com/watch?v=Y-RQQusis5c}
Οι απονομές:
{https://www.youtube.com/watch?v=seUBxICgOC8}