Παρότι έφτασε πλέον στα 38 του χρόνια ο Ντουάιτ Χάουαρντ και μετά από μια σεζόν στην Ταϊβάν με την ομάδα των Ταογιάν Λέοπαρντς, θέλει να επιστρέψει στο ΝΒΑ!

“Είμαι ευγνώμων για όσα έχω ζήσει, αλλά θα ήθελα να επιστρέψω στο ΝΒΑ. Θέλω να αποδείξω ότι ακόμα και στην ηλικία μου, μπορώ όχι μόνο να αγωνιστώ στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά και να κυριαρχήσω. Ξέρω ότι υπάρχουν 15 με 20 ομάδες στις οποίες θα μπορούσα να παίξω. Μερικές από αυτές έχουν στο ρόστερ τους εξαιρετικό σέντερ, αλλά θα μπορούσα να αποτελέσω μια πολύ καλή εναλλακτική επιλογή” δήλωσε ο Ντουάιτ Χάουαρντ και πρόσθεσε: “Γνωρίζω ότι μπορώ να προσφέρω 25 λεπτά κυριαρχικού μπάσκετ. Όχι απαραίτητα με το σκοράρισμα, αλλά με την άμυνά μου, με το να προστατεύω το ζωγραφιστό, να παίρνω ριμπάουντ και να τελειώνω τις φάσεις κάτω από το καλάθι. Μπορώ να προσφέρω πολλά σαν πρωταθλητής”.

Όσο για τη χρονιά που πέρασε στην Ταϊβάν, είπε:  “Ήταν μια από τις πιο αξέχαστες σεζόν της καριέρας μου. Έζησα εμπειρίες που δεν είχα ξαναζήσει. Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα εκτός ΗΠΑ, ήταν κάτι τελείως διαφορετικό το να μένω στην Ταϊβάν. Όσον αφορά το μπάσκετ, ξαναβρήκα τον εαυτό μου. Έπαιξα ελεύθερα και απέδωσα σε πολύ καλό επίπεδο”.