Προμηθέας-Καρδίτσα Χριστόπουλος

Σε μία… inside πληροφορία, προκειμένου να καταστήσει για πολλοστή φορά σαφές ότι τον ενδιαφέρει μόνο το επόμενο παιχνίδι, προέβη ο Γιάννης Χριστόπουλος, έπειτα από τη νίκη επί της Καρδίτσας.

“Νευριάζω με τον γιο μου όταν με ρωτάει για το ρεκόρ”, τόνισε ο τεχνικός του Προμηθέα Πάτρας, ο οποίος δεν εστιάζει στο σπουδαίο ξεκίνημα της ομάδας του στο 2023, αλλά στη συνέχεια.

Αρχικά, αναφερόμενος στο ματς με την Καρδίτσα, ο κόουτς Χριστόπουλος είπε τα εξής:

“Η διαχείριση του “πρέπει” είναι πολύ σημαντική για εμάς. Είχαμε δύο πρόσωπα. Στο α’ ημίχρονο ήμασταν πολύ παθητικοί στην άμυνα, επιτρέψαμε στην Καρδίτσα να έχει 82% στα δίποντα, αν δεν κάνω λάθος.

Αυτό μας δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα. Και δεν μπορούσαμε και στην επίθεση να βρούμε καθόλου ρυθμό. Κάναμε λάθος επιλογές και παίζαμε πολλές φορές βιαστικά και χωρίς νόημα, επιπόλαια θα μπορούσα να πω.

Στο β’ ημίχρονο, πιέσαμε πολύ περισσότερο την μπάλα και χτίσαμε την επίθεση από την άμυνα. Βρήκαμε σωστά σουτ, παίξαμε έξυπνα και αξιοποιήσαμε παίκτες, όπως ο Κουλμπόκα, που στο α’ ημίχρονο δεν είχαν καταφέρει να βρουν δρόμο προς το καλάθι.

Είναι σημαντικό να διαχειριζόμαστε τέτοια παιχνίδια και να παίρνουμε αυτό που θέλουμε, που είναι η νίκη. Είχαμε πει πως αυτό θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, γιατί η Καρδίτσα είναι διαφορετική ομάδα, με προσθήκες. Έχει γίνει πολύ πιο ποιοτική.

Σίγουρα κι εμείς δεν ήμασταν ίδια ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, επαναλαμβάνω, ότι το “πρέπει” είναι πολύ σημαντικό, πρέπει να το διαχειριστείς και να το καρπωθείς. Αυτό κάναμε, αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι με τη Σλασκ την ερχόμενη εβδομάδα, ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν στο γήπεδο, εύχομαι καλή συνέχεια στον Νίκο Παπανικολόπουλο και την ομάδα της Καρδίτσας“.

Έπειτα, ο κόουτς Χριστόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι έπαιξε με τρεις κοντούς.

Η απάντησή του:

“Πηγαίνοντας στο ημίχρονο, συζητήσαμε ότι δεν είχαμε καθόλου δημιουργικότητα. Γι’ αυτό είπα ότι παίζαμε λάθος και χωρίς νόημα. Δεν ήμασταν επιθετικοί για να δημιουργήσουμε ρήγματα. Νομίζω αυτό το βρήκαμε με τους τρεις κοντούς. Γίναμε πιο απειλητικοί, πιέζοντας το καλάθι της Καρδίτσας, κι έτσι μπήκαν και οι υπόλοιποι παίκτες στο παιχνίδι. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό”.

Τέλος, ο τεχνικός του Προμηθέα κλήθηκε να τοποθετηθεί για το πολύ δυνατό ξεκίνημα της ομάδας του στο 2023.

Η χαρακτηριστική απάντησή του:

“Κάθε φορά που με ρωτάει ο γιος μου για το ρεκόρ, νευριάζω μαζί του και του λέω “δεν θέλω να ακούω τίποτα, το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό”.