Το άλμα στο κολεγιακό μπάσκετ για λογαριασμό του πανεπιστημίου του Κόνβερς κάνει ο Ιάσων Μπίνης.
Ο 18χρονος σέντερ που ολοκλήρωσε φέτος τη θητεία του στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, συμφώνησε με το Converse University, για να αγωνιστεί στο NCAA και να φοιτήσει πάνω σε αντικείμενο του ακαδημαϊκού του ενδιαφέροντος του, τα τέσσερα επόμενα χρόνια.
Ο Μπίνης, γεννημένος στις 12 Μαρτίου 2007 και με ύψος 2,10μ., έκλεισε τον κύκλο του στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού την αγωνιστική περίοδο 2024/25.
Τα τέσσερα τελευταία χρόνια έπαιξε -από δύο- σε Παίδες και Έφηβους της PAO BC Academy, κέρδισε οκτώ μετάλλια στα πρωταθλήματα της ΕΟΚ και της ΕΣΚΑ με τα “πράσινα” και πλέον η επόμενη μέρα θα τον βρει στις ΗΠΑ.
Την τελευταία διετία, ο Ιάσων Μπίνης έχει αγωνιστεί και στις Εθνικές Παίδων και Εφήβων της Εσθονίας, καθώς έχει διπλή υπηκοότητα, ενώ δεν έχει κληθεί στα αντίστοιχα κλιμάκια της Ελλάδας.
Το Converse University βρίσκεται στη Νότια Καρολίνα στις ΗΠΑ.
Μετέχει στη δεύτερη κατηγορία του NCAA και έχει προπονητή, για τρίτη χρονιά, τον Νικ Πάσκουα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παναθηναϊκός: Βράβευσε τους αθλητές της εφηβικής ομάδας (pics & vid)