Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:
«Συγχαρητήρια στον αντίπαλο, στους παίκτες του και στο προπονητικό τιμ. Σίγουρα βάλαμε πολλή προσπάθεια για να τους αναγκάσουμε να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι.
Στο τέλος, το ταλέντο, το μέγεθος και η ποιότητα τους βγήκαν στην επιφάνεια, ειδικά στην τέταρτη περίοδο, όταν εμείς λίγο ταραχτήκαμε με τον ρυθμό του παιχνιδιού και ήμασταν και αποδυναμωμένοι. Παρόλα αυτά, αυτό το παιχνίδι μας δείχνει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.
Με βάση το ότι κάναμε μόλις επτά-οκτώ προπονήσεις και με τους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας, πιστεύω ότι πλησιάσαμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Από αυτή την άποψη είμαι ικανοποιημένος, όχι όμως από το γεγονός ότι χάσαμε το παιχνίδι.
Επίσης, είχαμε εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, και ελπίζω πως οι φίλαθλοι που ήρθαν είδαν ότι παίζουμε ένα διαφορετικό μπάσκετ με καρδιά και με ψυχή. Για μένα το γεγονός αυτό, είναι η μεγαλύτερη νίκη αυτή τη στιγμή».
Για την επαφή που έχασε ο ΑΡΗΣ Betsson με το καλάθι στο τελευταίο δεκάλεπτο και τι θεωρεί ότι έλειψε στο τέλος:
«Δε χάσαμε την επαφή με το καλάθι, απλώς σε κάποιες στιγμές δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, αυτό ήταν το ένα σημείο. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα ήταν ότι δεν εξασφαλίσαμε τα αμυντικά ριμπάουντ σε ορισμένες φάσεις, και αυτό έδωσε δεύτερες ευκαιρίες στους αντιπάλους μας.
Επιθετικά, σκοράραμε 17 πόντους, αλλά αυτοί οι πόντοι ήρθαν στα τελευταία ενάμισι-δύο λεπτά. Υπήρχαν στιγμές που οι αντίπαλοι διατήρησαν την ίδια ένταση στο παιχνίδι, αλλάζοντας συνεχώς παίκτες και φέρνοντας φρέσκους, υψηλής ποιότητας.
Εμείς δεν βρήκαμε τις σωστές λύσεις, ούτε στην επίθεση ούτε στην άμυνα. Ήταν, όπως είπα, ένα «breakdown» μετά από μερικά δύσκολα σουτ των αντιπάλων. Παρ’ όλα αυτά, νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι συνολικά από την αμυντική μας εικόνα.
Υπήρχαν μερικές φάσεις με σουτ στο τέλος της επίθεσης που κατέληξαν σε φάουλ και βολές, και αυτές μαζί με τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν τα στοιχεία που άλλαξαν το παιχνίδι».
Για το τι σκοπεύει να αλλάξετε επιθετικά από τη στιγμή που η ομάδα δεν είχε αρκετές ασίστ:
«Προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να παίξουμε με τους παίκτες που έχουμε. Δεν μπορείς να περιμένεις από τους παίκτες να κάνουν πράγματα που απλώς θα ήθελες να δεις, πρέπει να πάρεις το καλύτερο από αυτούς στις καταστάσεις που τους ταιριάζουν περισσότερο.
Γι’ αυτό και πιστεύω πολύ στους παίκτες μου και προσπαθούμε να τους βάζουμε στις σωστές θέσεις μέσα στο γήπεδο. Είχαμε 39 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, και δεν έχει σημασία αν είχαμε μόνο τρεις ή τέσσερις ασίστ, αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίζουμε για να αξιοποιούμε τις δυνατότητές τους.
Σίγουρα υπήρξαν κάποιες φάσεις όπου δεν μοιράσαμε σωστά τη μπάλα, αλλά για μένα οι ασίστ δεν είναι πάντα το πραγματικό στατιστικό μέτρο. Χάσαμε σχεδόν είκοσι τρίποντα, και από αυτά τα περισσότερα, περίπου δεκαπέντε, προήλθαν από σωστές πάσες, από συνεργασίες.
Αν έμπαιναν αυτά τα σουτ, θα μιλούσαμε τώρα για πολλές ασίστ. Φυσικά, κάναμε μερικά λάθη και κακές επιλογές, αλλά συνολικά παίξαμε σύμφωνα με το πλάνο. Είμαι σίγουρος πως στα επόμενα παιχνίδια, όταν αρχίσουμε να ευστοχούμε σε αυτά τα σουτ, θα φανούν και οι ασίστ στα στατιστικά, γιατί μοιράζαμε τη μπάλα, απλώς τα σουτ δεν μπήκαν».
Για το τι σημαίνει γι αυτόν το ότι ο κόσμος τον χειροκρότησε στο τέλος:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που το ακούω αυτό και μάλιστα από εσάς. Μέσα στο γήπεδο είμαι στη “ζώνη” μου· δεν ακούω πολλά, δεν βλέπω τίποτα έξω από τις τέσσερις γραμμές. Δουλεύω σκληρά, και οι παίκτες μου δουλεύουν σκληρά για να κερδίσουμε την εκτίμηση του κόσμου, να δείξουμε ότι παίζουμε σκληρά.
Σήμερα παίξαμε απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του EuroCup και ήμασταν πραγματικά μαχητικοί. Παίξαμε με καρδιά και ψυχή και αυτό είναι το μόνο που μπορώ να ζητήσω από τους παίκτες μου, να δίνουν το 100%. Νομίζω ότι σήμερα ήμασταν πολύ κοντά στο καλύτερό μας.
Όταν μπήκα στα αποδυτήρια, τους είπα ότι μπορούμε να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, γιατί δώσαμε ό,τι είχαμε. Το αποτέλεσμα ,όπως είπα και πριν δεν είναι πάντα το μέτρο για το αν παίξαμε καλά ή όχι.
Για μένα, αυτό που κάναμε σήμερα είναι τιμή. Χρειαζόμαστε όμως κι άλλο. Πρέπει να συνεχίσουμε. Το κάνουμε αυτό για τον κόσμο, για τους φιλάθλους μας, είναι το πιο σημαντικό».
Για το τι έχει αλλάξει στην νοοτροπία της ομάδας:
«Σίγουρα προσπαθώ να κάνω τους παίκτες να πιστέψουν σε αυτό που κάνουμε και το πιστεύουν. Έχουμε δουλέψει πολύ τακτικά για να αλλάξουμε την άμυνα, και σταδιακά αλλάζουμε και την επίθεση, ώστε, όπως είπα και πριν να τοποθετήσουμε τους παίκτες στις θέσεις που μπορούν να αποδώσουν καλύτερα.
Η ομάδα πλέον πιστεύει ότι η αμυντική μας τακτική μπορεί να μας οδηγήσει σε κάτι καλό και να μας φέρει σε θέση να κερδίζουμε παιχνίδια. Σήμερα αυτό δεν έγινε, αλλά αν συνεχίσουμε έτσι, με συνέπεια και δουλειά, θα βρούμε τις λύσεις για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο τακτικά όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα.
Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, έχουμε κάνει μόλις επτά ή οκτώ προπονήσεις, και ανάμεσα στα παιχνίδια δουλεύουμε πολύ σκληρά, κάτι που δεν είναι εύκολο για τους παίκτες.
Όμως ανταποκρίνονται, θέλουν να βελτιωθούν, και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ακούνε τις απαιτήσεις μου, δείχνουν διάθεση και αυτός είναι ο δρόμος που θέλουμε να ακολουθήσουμε, αυτή είναι η διαφορά»
Μπάρατς: «Καλή εμφάνιση σε μία δύσκολη έδρα»
Ο κόουτς της Μπαχτσεσεχίρ, Μάρκο Μπάρατς, δήλωσε:
«Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Με την προσθήκη του Noua ο ΑΡΗΣ είναι μια ομάδα με μεγάλο βάθος στην κάθε θέση. Στα τελευταία παιχνίδια, έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, ειδικά στην επιθετικότητά τους. Δεν ήταν εύκολο.
Έπαιζαν πολύ καλά πάνω στους γκαρντ μας, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά το μεγαλύτερο μας πρόβλημα ήταν ότι αμυντικά δεν κάναμε σωστά τη δουλειά μας πάνω στους καλύτερους παίκτες τους. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως δείξαμε μεγάλη ενέργεια ως ομάδα, βελτιώσαμε την ατομική μας άμυνα και καταλάβαμε πώς πρέπει να μαρκάρουμε τον κάθε παίκτη.
Το γεγονός αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση για να ευστοχήσουμε επιτέλους σε μερικά ελεύθερα σουτ που είχαμε σε όλο το παιχνίδι. Βάλαμε μερικά σουτ στην τρίτη περίοδο, κάτι που μας βοήθησε να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι.
Από εκεί και πέρα, υπήρχε μεγάλη τακτική μάχη, εκείνοι προσπάθησαν να παίξουν με πέντε σουτέρ, κι εμείς προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε σε αυτό.
Τελικά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Βάλαμε όλες τις βολές που είχαμε απόψε και κερδίσαμε τα ριμπάουντ, κάτι που ήταν ένας από τους στόχους μας.
Πρέπει επίσης να συγχαρώ τους παίκτες μου για τις είκοσι δύο ασίστ και τα λίγα λάθη που κάναμε. Συνολικά, ήταν μια καλή ομαδική εμφάνιση σε μια πολύ δύσκολη έδρα».