Αναλυτικά τα όσα είπε ο κόουτς του Παναθηναϊκού στη flash interview:
«Όπως είπαμε στο ημίχρονο, παίξαμε άθλια άμυνα, ήμασταν σοφτ. Τα γκαρντ δεν πίεζαν την μπάλα.
Στα αποδυτήρια με τους προπονητές μιλήσαμε, ο κόουτς Σερέλης είπε να βάλουμε τον Καλαϊτζάκη στην άμυνα για να μας προσφέρει aggressivity. Αποδέχθηκα την πρότασή του. Με τον Καλαϊτζάκη βελτιώσαμε την πίεση. Ο Ράιτ δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο, ακόμα και αν δεν σκόραρε και τον πιέσαμε.
Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε λάθη, ειδικά στην τελευταία φάση. Ο Ναν συγκεντρώθηκε μετά το λάθος που έκανε. Ο Σλούκας πήρε τον έλεγχο με σκορ και ασίστ και πήραμε μία σημαντική νίκη. Η Ντουμπάι είναι πολύ καλή ομάδα».
Για τον Φαρίντ: «Φέρνει πολλά πράγματα στην ομάδα. Είναι το κατάλληλο φάρμακο για τα προβλήματά μας. Ήρθε, είχε πίεση στην άμυνα. Σήμερα είχε 4 μπλοκ στο πρώτο ημίχρονο. Είναι τρομερό. Μας δίνει χώρο στην επίθεση.
Είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Είναι καλός χαρακτήρας. Είναι aggresive. Αρέσει στον κόσμο και θα συνεχίσει να αρέσει γιατί παίζει με την καρδιά του. Μας έδωσε την ενέργεια που χρειαζόμαστε».
Για τον Σλούκα: «Είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ τα τελευταία 6-7 χρόνια στη Euroleague. Δεν είναι πρόβλημα η ηλικία του γιατί είναι σωστός επαγγελματίας. Προσέχει το σώμα του και προσφέρει πολλά στην ομάδα».
Οι δηλώσεις του Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου:
“Στο πρώτο μέρος η ενέργειά μας δεν ήταν τόσο ψηλά και ειδικά στην άμυνα κάναμε πολλά λάθη. Κάναμε πολλά λάθη στο ένας με έναν. Μας κέρδιζαν συνέχεια στο ένας με έναν. Δώσαμε πολλούς πόντους μετά από πλαϊνό πικ εν ρολ. Επιθετικά δε βρήκαμε τον ρυθμό μας. Κάναμε αρκετά λάθη που δημιούργησαν αιφνιδιασμός και έτσι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης.
Στο δεύτερο μέρος μιλήσαμε με το επιτελείο και συγκεκριμένα ο Χρήστος Σερέλης επέμεινε έντονα να βάλουμε τον Καλαϊτζάκη για να βοηθήσει με την ένταση στην άμυνα. Θεωρήσαμε πως έχει δίκιο και έτσι τον ρίξαμε πάνω στο αντίπαλο πόιντ γκαρντ. Στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός, όμως με αυτήν την ένταση διασπάσαμε την επίθεσή τους.
Μετά από αυτό ξεκινήσαμε να παίζουμε καλά και στην επίθεση. Ξέρω πως ο Ναν μετά το λάθος του στο τέλος του πρώτου μισού, στο δεύτερο ήταν πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι επιθετικά. Επίσης ο Σλούκας έπαιξε τέλεια στην επίθεση. Ο Φαρίντ όπως πάντα είχε μεγάλη συνεισφορά στην ομάδα. Ολόκληρη η ομάδα έπαιξε πολύ καλά στο δεύτερο μισό“.
Για το σερί 26-1 των πρασίνων και τι άλλαξε: “Πριν δίναμε πάρα πολύ χώρο αμυντικά στα γκαρντ τους. Ο Έλις σκόραρε 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο στο ένας με έναν. Ο Ράιτ έβρισκε τρόπο να πηγαίνει την επίθεσή τους μέσα στο ζωγραφιστό μας. Ακόμα και με 2 μόνο εύστοχα τρίποντα, πέτυχαν 48 πόντους στο πρώτο μισό του παιχνιδιού.
Μιλήσαμε για αυτό στην ανάπαυλα, αλλά βέβαια το να το πούμε δεν αρκεί. Οι παίκτες είναι εκείνοι που άλλαξαν τον ρυθμό του αγώνα αρχικά με τον Καλαϊτζάκη και μετά με τον Γκράντ που είχαν μεγάλη συνεισφορά στο παιχνίδι. Αλλάξαμε το αμυντικό μας ύφος μετά το 26ο λεπτό“.
Για το αν η ομάδα βρίσκει αυτοματισμούς και κάθε παίκτης τον ρόλο του: “Ναι βεβαία πρέπει. Έχουμε προκλήσεις με τους αντιπάλους μας, αλλά και μέσα στην ομάδα πρέπει να υπάρχουν προκλήσεις. Δεν μπορούμε να αυξήσουμε τα λεπτά του παιχνιδιού, πρέπει 5 να παίζουν κάθε φορά, οπότε όποιος είναι στην καλύτερη κατάσταση στο παιχνίδι θα παίξει πιο πολλά λεπτά. Πάνω σε αυτό οι παίκτες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να προσπαθήσουν να δείξουν τις ικανότητές τους.
Την περασμένη εβδομάδα ο Σορτς έπαιξε εξαιρετικά σε Παρίσι και Μαδρίτη. Ο Γκραντ έπαιξε ένα λεπτό στην Μαδρίτη αλλά ήταν από τους καλύτερους παίκτες σήμερα. Αυτό είναι σημαντικό σε τέτοιο ρόστερ, το να υπάρχει ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα”.
O MVP του αγώνα, Κέντρικ Ναν, αποθέωσε κι αυτός τον Φαρίντ:
Για τον αγώνα είπε: «Ξεκίνησαμε αρκετά soft, ήταν ένα αργό και μέτριο πρώτο ημίχρονο για εμάς. Στο τρίτο δεκάλεπτο άλλαξαν όλα. Πολύ σημαντική νίκη για εμάς συνεχίζουμε έτσι και την επόμενη εβδομάδα».
Για τον Φαρίντ: «Ο Φαρίντ έχει ανάψει την... σπίθα στην ομάδα. Η παρουσία του στη ρακέτα είναι πολύ σημαντική για εμάς, ρολάρει, καρφώνει μπάλες και στην άμυνα βλέπεται όλοι τι κάνει. Μπλοκάρει τα πάντα με τα τεράστια χέρια του».