Στη 10η αγωνιστική της EuroLeague η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (6-3) επιδιώκει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της απέναντι στους Λιθουανούς που έχουν 7-2 ρεκόρ και κυρίως, επιδιώκει να μην χάσει άλλο παιχνίδι στην έδρα της, μετρώντας έως τώρα δύο ήττες σε πέντε παιχνίδια στο ΣΕΦ.
Εκτός από τη βαθμολογική θέση της Ζαλγκίρις, που αποτελεί άλλωστε αγωνιστικό της καθρέφτη, ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει την καλύτερη άμυνα, έως τωρα, της διοργάνωσης.
Η ομάδα του Τόμας Μασιούλις δέχεται στα εννέα πρώτα παιχνίδια της σεζόν 76,2 πόντους, τους λιγότερους από κάθε άλλη εκ των 20 ομάδων της EuroLeague.
Δεύτερος, όμως, σε αυτήν τη λίστα είναι ο Ολυμπιακός, με 80 πόντους παθητικό και αρκετά χαρακτηριστικά να προσομοιάζουν.
Για αυτό και χθες στη Media Day της ελληνικής ομάδας, τόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού όσο και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, στάθηκαν στο σκληρό παιχνίδι που περιμένουν, ένα παιχνίδι επαφών που θα απαιτεί δυναμισμό και περίσσευμα ενέργειας.
Ο Ολυμπιακός δεν έχει στη διάθεσή του σήμερα τον Φρανκ Νιλικίνα, λόγω του τραυματισμού του, ενώ η Ζαλγκίρις θα παίξει για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα χωρίς τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, μολονότι ήλθε στην Ελλάδα.
Από την άλλη οι "ερυθρόλευκοι" θα ρίξουν στη μάχη τον Κίναν Έβανς, που μετά τον Απρίλιο του 2024, όταν φορούσε τη φανέλα της Ζαλγκίρις, έπαιξε τον τελευταίο του αγωνα στη Euroleague!
O Αμερικανός, παίκτης του Ολυμπιακού πλέον, έκανε το ντεμπούτο του με τα "ερυθρόλευκα" την προηγούμενη Κυριακή, στο παιχνίδι της GBL με την Καρδίτσα και πλέον απόψε κάνει και το ευρωπαϊκό του!
Οκτώ συνεχόμενες νίκες ο Ολυμπιακός!
Ολυμπιακός και Ζαλγκίρις ασφαλώς έχουν μια πολύ μακρά παράδοση αναμετρήσεων που αρχίζει πριν από τη διοργάνωση της σύγχρονης μορφής της EuroLeague, από το 2000 κι έπειτα.
Όμως τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες έχουν παρουσιάσει ένα ιδιόμορφο "γαϊτανάκι" με σερί νικών και κυριαρχίας.
Ο Ολυμπιακός μετρά οκτώ συνεχόμενες νίκες επί των Λιθουανών στη EuroLeague, από τις 15 Οκτωβρίου 2021 έως τις 2 Ιανουαρίου 2025.
Πριν από αυτό, ήταν η κυριαρχία της Ζαλγκίρις που είχε νικήσει τον Ολυμπιακό επτά φορές σε οκτώ αναμετρήσεις, από τις 26 Απριλίου 2018 έως τις 22 Ιανουαρίου 2021!
Σήμερα, Τετάρτη (12/11) διεξάγονται άλλοι δύο αγώνες για τη δέκατη αγωνιστική της EuroLeague, καθλως χθες έγιναν επτά.
Το πρόγραμμα:
21:15 Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας, Novasports Prime
21:30 Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα, Novasports5
21:30 Αρμάνι Μιλάνο-Βιλερμπάν, Novasports Start