Το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση από τις 12 ως τις 20 Ιουλίου στο νέο κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού στα Δύο Αοράκια και στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Παπαδόπουλος, δεν θα έχει στην διάθεσή του το πρώτο διάστημα τον Νεοκλή Αβδάλα, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού, ενώ οι Αλέξανδρος Σαμοντούροβ και Στέφανος Σπάρταλης θα ενσωματωθούν μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων τους.
Η αποστολή θα παραμείνει στην Κρήτη ως τις 14 Ιουνίου και θα ακολουθήσουν οι δύο πρώτοι αγώνες προετοιμασίας με την Πολωνία στο Βλαντισλάβοβο.
Η ομάδα θα συνεχίσει με προπονήσεις στην Αθήνα (18-25/6), με το διεθνές τουρνουά Domegge di Cadore και τον Ιούλιο θα επιστρέψει στην Κρήτη για την τελική ευθεία της προετοιμασίας, δύο φιλικά με την Ισλανδία και το τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ U20.