Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Betshop Basket League, οι δύο "αιώνιοι", πριν από τον κρίσιμο αγώνα τους στο ΣΕΦ για την 16η αγωνιστική της Euroleague (4/1, 21:00), έχουν δύσκολες αποστολές σε Πυλαία και "Δ. Τόφαλος".
Ερχόμενος από τη δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας νίκη του -μετά το Λαύριο πέρασε και από τη Νέα Σμύρνη- αλλά έχοντας ηττηθεί στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του -από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ- ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Betshop Basket League. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του προέρχεται από ένα σερί τεσσάρων νικών στο Πρωτάθλημα.
Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή των Μαργαρίτη και Γκάρετ, ενώ από τον Ολυμπιακό θα απουσιάσουν οι Τίμα και Αγραβάνης και θα βρεθεί στη δωδεκάδα ο Τολιόπουλος.
Κατάμεστο το "Δ. Τόφαλος" για τον Πιτίνο!
Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο παιχνίδι του 2018 με τον Προμηθέα να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Η αχαϊκή ομάδα προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες Πρωταθλήματος ενώ εκείνη της Αθήνας παραμένει η μόνη αήττητη του φετινού Πρωταθλήματος.
Στις ιδιαιτερότητες του αγώνα συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι θα κάνει ντεμπούτο στην Betshop Basket League ο Ρικ Πιτίνο που θα γίνει ο 16ος προπονητής που θα κοουτσάρει τους “πράσινους” στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.
Όσον αφορά τα αγωνιστικά ζητήματα στο κατάμεστο "Δ. Τόφαλος", διαθέσιμος για την ομάδα του Μάκη Γιατρά είναι ο Λεωνίδας Κασελάκης, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Δημήτρη Κατσίβελη.
Ο Ρικ Πιτίνο δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Κιθ Λάνγκφορντ, με τους Καλάθη και Λάσμε να ταξιδεύουν κανονικά στην Πάτρα, παρά το γεγονός ότι έκαναν θεραπεία.