Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς νίκησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης τους Λος Άντζελες Λέικερς με 121-106 και μείωσαν σε 2-3 νίκες την ημιτελική σειρά των playoffs της Δύσης.
Ο Στεφ Κάρι πέτυχε 27 πόντους κι έδωσε 8 ασίστ για την ομάδα του Στιβ Κερ, που είχε σημαντική βοήθεια από τον Άντριου Γουίγκινς, με 25 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, αλλά και τον Ντρέιμοντ Γκριν με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ.
Οι Πρωταθλητές του ΝΒΑ πέτυχαν 70 πόντους στο πρώτο ημίχρονο κι ήταν -σχεδόν- διαρκώς σε διψήφια διαφορά.
Μόνο μια φορά στο τελευταίο δωδεκάλεπτο οι Λέικερς μείωσαν σε μονοψήφια επίπεδα, 104-95 με τρίποντο του Ριβς στα 5:25 για το τέλος, όμως ο Κάρι πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους για να επαναφέρει τη μεγάλη διαφορά των νικητών.
Ο ΛεΜπρον Τζέιμς πέτυχε 25 πόντους για τους Λέικερς με 9/17 σουτ, 9 ριμπάουντ και ο Άντονι Ντέιβις 23 πόντους, με επίσης 9 ριμπάουντ.
Ο Ντέιβις αποχώρησε με χτύπημα -του Λούνεϊ- στο κεφάλι, χρειάστηκε μάλιστα αμαξίδιο για να μεταφερθεί στα αποδυτήρια κι υπήρχαν υποψίες για διάσειση.
Αργότερα όμως οι Λέικερς επιβεβαίωσαν ότι συνήλθε.
Ο έκτος αγώνας θα γίνει στο Λος Άντζελες τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Οι Λέικερς που θέλουν μια νίκη για να φτάσουν στους τελικούς της Δύσης, έχουν 5-0 στην έδρα τους στα playoffs κι έχουν να ηττηθούν στο “σπίτι” τους από τις 26 Μαρτίου όταν τους νίκησαν οι Σικάγο Μπουλς.
Tα δωδεκάλεπτα: 32-28, 70-59, 93-82, 121-106
Tα highlights του αγώνα:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ