Παράθυρα FIBA
H FIBA έδωσε στη δημοσιότητα τους αριθμούς των αγώνων πρόκρισης του τελευταίου “παραθύρου”, που όπως τονίζει ολοκληρώθηκε με επιτυχία. 

Η ενημέρωση της FIBA αναφέρει:

“Η βασική προτεραιότητα της FIBA ήταν η υγεία και η ασφάλεια όλων των μελών των αποστολών που πήραν μέρος στις φούσκες οι οποίες δημιουργήθηκαν, για να φιλοξενήσουν σε ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον, τους αγώνες του τρίτου Παραθύρου για το προσεχές Eurobasket.
 
Έτσι, διεξήχθησαν 83 αγώνες στους οποίους συμμετείχαν 74 ομάδες και 943 παίκτες…
 
14 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο και στις πέντε Ηπείρους φιλοξένησαν τις “φούσκες” του τρίτου Παραθύρου.
 
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ήδη, στην προδιαγεγραμμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης των αγώνων πρόκρισης είναι ήδη γνωστές:
 
Και οι 24 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο επόμενο Eurobasket (απόλυτη επιτυχία στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο).
 
Οι 13 από τις 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο προσεχές AfroBasket.
 
Οι 11 από τις 12 ομάδες που θα αγωνιστούν στο επόμενο FIBA AmeriCup.
 
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της FIBA, oι ομάδες καλούνταν να παρουσιάσουν δύο αρνητικά τεστ COVID πριν την είσοδό τους στη φούσκα, ένα πέντε μέρες πριν την αναχώρηση και στην είσοδο στη φούσκα και το δεύτερο 48 ώρες πριν. 
 
Υπολογίστηκε ότι πριν την είσοδο στην φούσκα, έγιναν 5000 τεστ COVID, ενώ 4000 τεστ έγιναν κατά τη διάρκεια της παραμονής των ομάδων στις φούσκες. 
 
Στην Ασία, την Ήπειρο, που επλήγη περισσότερο από τις συνέπειες του Covid, μετά και το Παράθυρο του Φεβρουαρίου είναι γνωστές οι 3 από τις 16 ομάδες που θα βρεθούν στο επόμενο Ηπειρωτικό πρωτάθλημα. 
 
Για να συμβεί αυτό φυσικά, η FIBA χρειάστηκε να εφαρμόσει με αυστηρότητα τα μέτρα πρόληψης που είχαν ληφθεί από την Ιατρική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.”.
ΠροηγούμενοΧεζόνια: “Νιώθω απίστευτα, δεν έχω λόγια. Είμαι ενθουσιασμένος” (vid)
ΕπόμενοΦενέρμπαχτσε: Κρούσμα κορονοϊού πριν από την Εφές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.