Σε συμφωνία με τον Φρανκ Βόγκελ ήλθαν οι Φίνιξ Σανς, που ολοκληρώνουν μέσα στην ημέρα τις συζητήσεις για να αναλάβει νέος τους προπονητής.
Έπειτα από την απόλυση του Μόντι Γουίλιαμς, οι Σανς συζήτησαν με αρκετούς προπονητές.
Την Παρασκευή έκαναν πρόταση για πενταετή συνεργασία, στον Φρανκ Βόγκελ, τον προπονητή που πήρε με τους Λος Άντζελες Λέικερς το Πρωτάθλημα του 2020.
Στις συζητήσεις συμμετείχαν ο ιδιοκτήτης των Σανς, Ματ Ίσμπια, ο GM Τζέιμς Τζόουνς και ο CEO, Τζος Μπάρτελσταϊν.
Προτίμησαν τον Βόγκελ από τον ασίσταντ του Γουίλιαμς, Κέβιν Γιανγκ, αλλά και τους Ντοκ Ρίβερς-Νικ Νερς.
Ο λόγος που φέρονται να επέλεξαν τον Βόγκελ, είναι η αποτελεσματικότητα των ομάδων που έχει προπονήσει στην άμυνα, καθώς είχε το κορυφαίο αμυντικό rating δύο φορές με τους Ιντιάνα Πέισερς και το 2020 με τους Λέικερς.
Οι Σανς θα γίνουν η τέταρτη ομάδα του Φρανκ Βόγκελ, ως head coach, έπειτα από τους Ιντιάνα Πέισερς (2011-2016), Ορλάντο Μάτζικ (2016-2018) και Λέικερς (2019-2022).
Έχει ρεκόρ καριέρας 431 νίκες-389 ήττες (52,6%) σε κανονική περίοδο και 49-39 (55,7%) σε playoffs.