Σπουδαίες προσωπικότητες του μπάσκετ, που έγραψαν μεγάλο μέρος της ιστορίας του τις τελευταίες δεκαετίες εντάχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο Hall of Fame του μπάσκετ.

Στην τελετή που έγινε στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, εισήχθησαν στο Hall of Fame του μπάσκετ, ο σπουδαίος Γκρεγκ Πόποβιτς, μολονότι εν ενεργεία προπονητής ακόμα, ο Ντουέιν Γουέιντ, και τρεις σπουδαίοι Ευρωπαίοι παίκτες, ο Πάου Γκασόλ, ο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Τόνι Πάρκερ.

Στην ίδια κλάση, είναι και η Μπέκι Χάμον νυν coach, αλλά εισήχθη ως παίκτρια, όπως και ο εκλιπών Τζιμ Βαλβάνο, προπονητής του Νορθ Καρολάινα Στέιτ με το οποίο κατέκτησε τον τίτλο στο NCAA, το 1983.

 

Γκρεγκ Πόποβιτς

H τάξη του 2023:

Τζίνι Μπας, Γκάρι Μπλερ, Πάου Γκασόλ, Μπέκι Χάμον (ως παίκτρια), Ντέιβιντ Ντίξον, Τζιν Κίντι, Ντιρκ Νοβίτσκι, Τόνι Πάρκερ, Γκρεγκ Πόποβιτς, Τζιμ Βαλβάνο, Ντουέιν Γουέιντ, Ολυμπιακή Ομάδα ΗΠΑ Γυναικών 1976.

Στη μνήμη του Κόμπι 

Ο Πάου Γκασόλ, συγκίνησε την αίθουσα, μιλώντας για τον τόσο πρόωρα χαμένο “αδελφό” του στους Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ.

 


O Άλεν Άιβερσον, συνόδευσε τον Γουέιντ στη βράβευσή του, φορώντας μάλιθστα σακάκι που στην πλάτω είχε το όνομα του Γουέιντ και τον αριθμό 3!

Ο Γουέιντ συγκίνησε το κοινό, καλώντας τον πατέρα του στη σκηνή, τον οποίο ευχαρίστησε που από μικρό παιδί, τον έβαλε στο σωστό δρόμο, για να φτάσει εκεί όπου ονειρευόταν ως αθλητής.

Δείτε την ομιλία του στο πιο κάτω video: