ΛεΜπρόν - Ντέιβις

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο πρώτος σκόρερ του NBA με 30.3 πόντους ανά αγώνα, όμως οι Λος Άντζελες Λέικερς μόνο με θαύμα θα αποφύγουν τις πρόωρες διακοπές!

Οι θρύλοι των Λέικερς, Μάτζικ Τζόνσον και Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ κατηγόρησαν ανοιχτά τον “Βασιλιά”, όχι για τις τρομερές επιδόσεις του μέσα στο παρκέ, αλλά για την εξωαγωνιστική του συμπεριφορά και τη φήμη που έχει ότι συμπεριφέρεται σαν GM!

Ο Μάτζικ κατηγόρησε τον ΛεΜπρόν για την επιλογή του Ράσελ Γουέστμπρουκ αντί του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, που κάνει εκπληκτική σεζόν με τους Σικάγο Μπουλς.

Η δήλωση του Μάτζικ στο ESPN:

“Είχα μιλήσει με τον ατζέντη του ΝτεΡόζαν και μου είχε πει ότι ο ΝτεΜάρ ήθελε να αγωνιστεί στους Λέικερς επιστρέφοντας στο σπίτι του. Και αντί να ήταν τώρα στους Μπουλς, θα βρισκόταν στο Λος Άντζελες. Θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη συμφωνία. Όμως χάλασε όταν άρχισε να μιλάει ο ΛεΜπρόν με τον Γουέστμπρουκ με αποτέλεσμα να γίνει εκείνος παίκτης των Λέικερς και όχι ο ΝτεΡόζαν”!

Ο Τζαμπάρ ήταν ακόμα πιο επικριτικός και αναλυτικός:

“Θα πρέπει να ντρέπεται για τις κινήσεις που κάνει εκτός γηπέδου! Μερικά από τα πράγματα που έχει κάνει είναι κατώτερα του επιπέδου του, όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον. Αν και ο ΛεΜπρόν είναι μια απαραίτητη και δυναμική φωνή που επικρίνει την αστυνομική βαρβαρότητα εναντίον της μαύρης κοινότητας, πρέπει να είναι ο ίδιος απαραίτητος και δυναμικός υποστηρικτής των εμβολίων, τα οποία θα μπορούσαν να σώσουν χιλιάδες ζωές αυτή τη στιγμή.

Έχει κάνει μερικά σπουδαία πράγματα, αλλά σε κάποια θέματα στέκεται και στις δύο πλευρές του… φράχτη, καταλαβαίνετε τι εννοώ; Αυτό το γεγονός είναι που κάνει δύσκολο για εμένα να το αποδεχθώ όταν κάθε φορά αλλάζει άποψη. Είναι δύσκολο να καταλάβεις τι υποστηρίζει. Πρέπει να τον τσεκάρεις κάθε φορά.

Έχω υψηλότερες απαιτήσεις από αυτόν, επειδή καταλαβαίνει τα θέματα που υπάρχουν και έχει μιλήσει για αυτά δυναμικά και εύγλωττα. Νομίζω όμως ότι έχει τόσα πολλά πράγματα να τον απασχολούν όσον αφορά τον σεβασμό του κόσμου και τα κατορθώματά του, που δεν θα έπρεπε να ασχολείται με αυτά”!