Με τριετή επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο ήταν έληγε το 2022, αντάμειψαν οι Μιλγουόκι Μπακς τον προπονητή του φετινού τίτλου του Πρωταθλητή ΝΒΑ, Μάικ Μπούντενχολζερ.

Όπως ανακοίνωσαν οι Μιλγουόκι Μπακς, υπέγραψαν νέο συμβόλαιο τριετούς διάρκειας που θα ολοκληρωθεί το 2025.

Στα τρία χρόνια του Μάικ Μπούντενχολζερ στον πάγκο του Μιλγουόκι, οι Μπακς έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ με 71,4% επιτυχία (162-65) και τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλη ομάδα στα playoffs, με 31.

Με κοινή τους δήλωση, οι ιδιοκτήτες των Μιλγουόκι Μπακς, Μαρκ Λάσρι, Γουές Ίντενς και Τζέιμι Ντίναν τόνισαν:

“Πόσο απίστευτο είναι αυτό το ταξίδι, με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος του ΝΒΑ, φέτος, νας μας κάνει να εκτιμούμε το πόσο δύσκολο είναι να νικάς. Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε τους καλύτερους παίκτες και προπονητές για να κάνουν αυτή τη δουλειά”.

“Είναι σπουδαίος προπονητής, φανταστικός συνεργάτης κι είμαστε ευγνώμονες για την ηγετική του ικανότητα” πρόσθεσε ο GM των Μιλγουόκι Μπακς, Τζον Χορστ.

allstarbasket.gr

Όσο για τον ίδιο τον Μάικ Μπούντενχολζερ, προπονητή της χρονιάς στο ΝΒΑ το 2015 και το 2019, τόνισε ότι τους τίτλους, τους φέρνουν οι παίκτες!

“Οι παίκτες φέρνουν τις επιτυχίες, εντός κι εκτός παρκέ. Έχουμε τους καλύτερους παίκτες και είμαι ευγνώμων για αυτό. Έχουμε μεγαλώσει μαζί τις τρεις τελευταίες σεζόν. Επίσης οι βοηθοί προπονητές με την προσπάθεια και τη συνδρομή τους, ήταν τόσο σημαντικοί στην κατάκτηση του τίτλου. 

Ανυπομονούμε πλέον να αρχίσουμε πάλι δουλειά και να διεκδικήσουμε κι άλλο ένα πρωτάθλημα. Να γίνουμε καλύτεροι, να χτίσουμε μια σπουδαία ομάδα με πολλή δουλειά.

Lets go Bucks!!!

 

 

Ο 52χρονος, Μάικ Μπούντενχολζερ υπήρξε assistant coach στους Σαν Αντόνιο Σπερς, από το 1996 έως το 2013, πανηγυρίζοντας τέσσερα πρωταθλήματα.

Το 2013 ανέλαβε τους Ατλάντα Χοκς με συνολικό ρεκόρ 213-197 και από το 2018 βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία των Μιλγουόκι Μπακς.