Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απουσίασε για τέταρτο σερί αγώνα λόγω του πρωτοκόλλου υγείας, όμως οι Μιλγουόκι Μπακς (20-13), είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων για να νικήσουν με 126-106 τους Χιούστον Ρόκετς (10-22) τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Ο Τζρου Χόλιντεϊ πέτυχε 24 πόντους κι έδωσε 10 ασίστ, ο Κρις Μίντλετον επέστρεψε με 23 πόντους, αλλά τα συγχαρητήρια τα πήρε ο Γουέσλι Μάθιους (κεντρική φωτογραφία) με 16 πόντους, ρεκόρ σεζόν, από 2/2 δίποντα, 4/5 τρίποντα στην καλύτερή του εμφάνιση από τις 3 Δεκεμβρίου που τον απέκτησαν οι Μπακς.
Αφού βγήκε από την καραντίνα, στη διάρκεια της οποίας ο Μάθιους έχασε τη γιαγιά του, ο 35χρονος γκαρντ πρόσφερε στο Μιλγουόκι ενέργεια, μακρινό σουτ και 16 πολύτιμους πόντους, ενώ μέχρι χθες, δεν είχε πετύχει περισσότερους από 3!
“Ήταν ο… κόσμος μου” εξήγησε ο Μάθιους για τη γιαγιά του. “Αυτό που την έκανε χαρούμενη, περισσότερο από οτιδήποτε, ήταν να με βλέπει να παίζω” πρόσθεσε, εξηγώντας γιατί μετά από κάθε μεγάλο σουτ έδειχνε στον ουρανό!
“Είναι από τους σπουδαιότερους πολεμιστές σε γήπεδο που έχω δει” του έπλεξε το εγκώμιο ο προπονητής του, Μάικ Μπούντενχολζερ. “Του τρέφω απεριόριστο σεβασμό κι είμαι πολύ χαρούμενος που είναι εδώ, μαζί μας”.
Στους 18 πόντους έφτασε ο ΝτεΜάρκους Κάζινς, όσους και ο Τζόρνταν Νουόρα.
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε 9 λεπτά και είχε 2 πόντους με 1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, ένα λάθος.
Ο Κρίστιαν Γουντ, ήταν ως συνήθως φέτος, ο κορυφαίος του Χιούστον με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ.
Τα δωδεκάλεπτα: 25-24, 63-50, 97-76, 126-106
Δείτε τα highlights του αγώνα στο παρακάτω video: