Τα πρώτα τεστ της Εθνικής Παμπαίδων (U15) θα γίνουν στις 11 και 12 Απριλίου στο κλειστό του Μαντουλίδη, στη Θεσσαλονίκη, με αντίπαλο τη μικτή ομάδα U15-U16 της Βόρειας Μακεδονίας. 

Ο προπονητής των Παμπαίδων, Δημήτρης Μπουσβάρος, μίλησε στο επίσημο site της ΕΟΚ για τα βήματα που έχουν γίνει από την ομοσπονδία στη συγκεκριμένη ηλιακή ομάδα και την πρόθεση να προετοιμαστεί σωστά η επόμενη Εθνική Παίδων, καθώς το Ευρωπαϊκό U16 του 2024, θα γίνει στην Ελλάδα.

“Το πρόγραμμα για την U15 έτρεξε πολύ καλύτερα φέτος, έχοντας και την περσινή εμπειρία και από την αρχή κάναμε προπονήσεις σε όλη την Ελλάδα με κλιμάκια και ήμουν παρών, είδα τα παιδιά κι έγινε ένα πρώτο ξεκαθάρισμα.

Είδαμε παιδιά σε ακριτικά μέρη, σε νησιά, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει, κάναμε ένα διήμερο προπονήσεων στην Αθήνα με 24 αθλητές και έχει γίνει μια πρώτη επιλογή. Η όλη αυτή διαδικασία είναι δυναμική φυσικά.

Υπάρχει ένας πυρήνα περίπου 30 παιδιών που παρακολουθούμε, βλέπουμε την πρόοδό τους και φυσικά μπορεί να γίνουν αλλαγές.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα, η οποία θα αποτελέσει την επόμενη Εθνική Παίδων, καθώς του χρόνου το Ευρωπαϊκό U16 γίνεται στη χώρα μας. Θέλουμε να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι, πιο καλοί και πιο δυνατοί”.

 

Για τα δύο προσεχή φιλικά έχουν κληθεί 15 παιδιά και ο χρόνος θα μοιραστεί, όπως τονίζει ο Μπουσβάρος:

“Θέλουμε να δούμε την ομάδα σε μια πιο ανταγωνιστική μορφή, γιατί και ο αντίπαλός μας θα έρθει με μια ομάδα μικτή U15 και U16.

Μας ενδιαφέρει να παίξουμε με μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά. Θα γίνει ένα φιλτράρισμα και είναι μια ακόμη ευκαιρία να ετοιμαστεί η ομάδα πιο καλά, να μπουν κάποιες πρώτες φάσεις και αρχές και να μπορέσουμε κι εμείς να περάσουμε στους παίκτες αυτό που θέλουμε να δούμε στο παρκέ.

Κι αυτό με μια σύνθεση με παίκτες από κάθε σημείο της Ελλάδας”.

Ο δρόμος για τους Παμπαίδες περιλαμβάνει και το καθιερωμένο τουρνουά Φιλίας, μια συνάντηση ομάδων U15 από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία που κάθε χρόνο γίνεται σε μία από τις τέσσερις χώρες.

Φέτος έχει σειρά η χώρα μας, 19-21 Ιουλίου, στο Ηράκλειο και για τους νεαρούς αθλητές θα είνα ιουσιαστικά η πρώτη ή μια από τις πρώτες ευκαιρίες που έχουν να δουν τι συμβαίνει μπασκετικά και εκτός συνόρων.

“Ο στόχος μας είναι να έχουμε μια καλή παρουσία.

Πέρυσι πήγαμε ανέτοιμοι και οι αντίπαλοι σε αυτές τις μικρές ηλικίες είναι πιο έτοιμοι αθλητικά.

Είναι μια διαφορά που όσο περνούν τα χρόνια μειώνεται. Φέτος θα είμαστε αρκετά πιο έτοιμοι και πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε.

Είναι κάτι που «τρέχει» πάντα σε σχέση με τι κάνουν και οι άλλες χώρες”.