Με αφορμή την έναρξη του NBA Basketball School στην Costa Navarino, την Πέμπτη 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μια μοναδική εκδήλωση, με τη συμμετοχή του άλλοτε παίκτη του NBA, Χοακίμ Νοά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη του NBA και εκπρόσωποι του NBA International Basketball Operations.

Αυτή η ξεχωριστή ημέρα περιλάμβανε προπόνηση στο γήπεδο με την καθοδήγηση του βετεράνου Χοακίμ Νοά ο οποίος είχε παίξει για 13 χρόνια στο NBA και υπέγραψε αυτόγραφα για τους νεαρούς παίκτες, καθώς και εισαγωγή στις θεμελιώδεις αρχές του παιχνιδιού, εκμάθηση τεχνικών και αγώνες 3×3.

Στην εκδήλωση, με αφορμή τους τελικούς 2023 του NBA, οι οποίοι λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες ανάμεσα στους Ντένβερ Νάγκετς και τους Μαϊάμι Χιτ, παρουσιάστηκε και το τρόπαιο Larry O’Brien του πρωταθλήματος.

 

«Η εκμάθηση των βασικών αρχών και αξιών του παιχνιδιού από μια νεαρή ηλικία, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων για να προοδεύσει κάποιος στο μπάσκετ», είπε ο Χοακίμ Νοά.

«Ανυπομονώ να δω πώς το NBA Basketball School στην Costa Navarino, θα εμπνεύσει μελλοντικές γενιές και θα αναπτύξει τα ταλέντα του αύριο!»

 

 

«Καλωσορίζουμε το NBA Basketball School στην Costa Navarino και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με μια ομάδα που εμπνέει τόσους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτό το μοναδικό πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε επίδοξους παίκτες μπάσκετ όλων των ηλικιών, να καλλιεργήσουν δεξιότητες και χαρακτήρα, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας και αναψυχής», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της TEMEΣ Α.Ε., Στέφανος Θεοδωρίδης.

 

 

Το NBA Basketball School στην Costa Navarino απευθύνεται σε νεαρούς παίκτες 6-18 ετών και σε ενήλικες, ενώ αποτελεί την πρώτη συνεργασία του NBA με έναν τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη.

Ήδη, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα από την έναρξη του προγράμματος, πάνω από 500 οικογένειες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής, με τις θέσεις να συμπληρώνονται γρήγορα. Το πρόγραμμα προσφέρει συμμετοχή από 1 έως 6 ημέρες και περιλαμβάνει προπονήσεις στο γήπεδο, ανάπτυξη δεξιοτήτων και εκμάθηση τεχνικών του μπάσκετ για όλα τα επίπεδα

 

Tο πρόγραμμα του NBA Basketball School είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του τμήματος International Basketball Operations του NBA, με ενεργούς αλλά και με πρώην προπονητές του NBA, με παίκτες, καθώς και με ειδικούς στην ανάπτυξη παικτών και έχει σχεδιαστεί για να εμπνεύσει νέους παίκτες στο άθλημα και παράλληλα, για να παρουσιάζει σε γονείς, προπονητές και οργανισμούς τις δυνατότητες των παικτών.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στα ξενοδοχεία The Westin Resort, Costa Navarino, The Romanos, a Luxury Collection Resort, W Costa Navarino και Mandarin Oriental, Costa Navarino (το οποίο θα λειτουργήσει τον Αύγουστο).