Ράτζα

Ο Ντίνο Ράτζα επιστρέφει μετά από χρόνια στην Ελλάδα ως NBA Ambassador και θα επιμεληθεί το πρόγραμμα του ΝΒΑ Basketball School Camp, που θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα.

Ο Κροάτης θα βρεθεί κοντά στα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο camp, ηλικίας 6 – 15 ετών, για να μεταλαμπαδεύσει τις αξίες του NBA και τις γνώσεις του στο μπάσκετ στους μικρούς αθλητές όπως και ο Ευθύμης Ρεντζιάς, επίσης NBA Ambassador της Ευρώπης που ηγείται του συγκεκριμένου project.

Το NBA Basketball School Camp Greece 2019 εντάσσεται στο δίκτυο προγραμμάτων ανάπτυξης μπάσκετ σε όλο τον κόσμο και απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 6-15 ετών παρουσιάζοντας το άθλημα στην καλύτερη εκδοχή του κι ενισχύοντας την παρουσία του ΝΒΑ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Με εισηγήσεις από προπονητές NBA, πρώην NBAers και ειδικούς στην ανάπτυξη παικτών, το NBA Basketball School δημιούργησε ένα αναλυτικό κι εξειδικευμένο πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την Ένωση Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (National Basketball Coaches Association) κι έρχεται για δεύτερη χρονιά στο Deree – The American College of Greece (17-21/6, 1-5/7).

Φέτος ο ΝΒΑ Ambassador της Ευρώπης που θα βρεθεί στο πλευρό των παιδιών θα είναι ο σπουδαίος Ντίνο Ράτζα! Ο θρύλος του κροατικού μπάσκετ, πρώην NBAer κι άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ανήκει στους πρεσβευτές του ΝΒΑ στην Ευρώπη και θα δώσει το παρών στο NBA Basketball School Camp Greece, ανακοινώνοντας την παρουσία του μέσω video.

Το ΝΒΑ επιστρέφει στην Ελλάδα! Μη χάσετε την ευκαιρία να συμμετέχετε στο NBA Basketball School Camp Greece. Κυνηγήστε το όνειρό σας και μάθετε να παίζετε με τον τρόπο του ΝΒΑ. Τα λέμε στην Αθήνα“.

Ο Ντίνο Ράτζα αγωνίστηκε στους Μπόστον Σέλτικς την περίοδο 1993-97 ενώ προηγουμένως κατέκτησε δυο πρωταθλήματα Ευρώπης με τη μεγάλη Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990).
Το 1994 συμπεριλήφθηκε στην NBA All-Rookie Second Team, σημειώνοντας 16.7 πόντους, 8.4 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ μ.ό. σε 224 αγώνες στη regular season με τη Βοστόνη.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο περιόδους: 

Α’ Περίοδος: 17-21 Ιουνίου 2019
Β’ Περίοδος: 1-5 Ιουλίου 2019

Η φιλοσοφία του NBA Basketball School είναι να μοιραστεί το παιχνίδι του μπάσκετ με νέους αθλητές σε όλο τον κόσμο, διδάσκοντας δεξιότητες, αξίες και ευεξία σε ένα θετικό και διασκεδαστικό περιβάλλον.

Η συγκεκριμένη προσέγγιση έχει ως στόχο να ενισχύσει την κουλτούρα του νεανικού μπάσκετ, να διδάξει μαθήματα ζωής και να δώσει τη δυνατότητα στους νεαρούς αθλητές να πετύχουν τόσο στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό.

Το NBA Basketball School πιστεύει ότι αυτή η φιλοσοφία οδηγεί στην ανάπτυξη επιτυχημένων καλαθοσφαιριστών αλλά και ολοκληρωμένων χαρακτήρων.