Για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, το (26ο) triple double του Νίκολα Γιόκιτς δεν συνδυάστηκε με νίκη για τους Ντένβερ Νάγκετς, αφού οι Σαν Αντόνιο Σπερς τους σόκαραν με 128-120!
Η προτελευταία ομάδα της Δύσης, Σαν Αντόνιο Σπερς (17-49) ένιωσαν έκπληξη όταν πριν από το τζάμπολ ανακοινώθηκε sold out και ανταπέδωσαν στους 18.354 θεατές του AT&T Center, με ίσως, την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση.
“Στην πρώτη περίοδο τους… βάλαμε για ύπνο (26-38) αλλά μετά τους ξυπνήσαμε για τα καλά” είπε χαμογελώντας ο προπονητής τους, Γκρεγκ Πόποβιτς.
Επτά από τους δέκα Σπερς που έπαιξαν είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Κέλντον Τζόνσον είχε 23 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, ο ΜακΝτέρμοτ 20 πόντους με 4/4 τρίποντα και συνολικά 7/8 σουτ, ο Τζέρεμι Σόχαν 19 πόντους, 8 ριμπάουντ κι ο Τάιους Τζόουνς 14 πόντους και 8 ασίστ.
Οι Νάγκετς έρχονταν από τη βαριά εντός έδρας ήττα από τους Σικάγο Μπουλς, αλλά δεν συνήλθαν.
Έχασαν κατά κράτος τα ριμπάουντ (33-50) και πίστεψαν ότι η επίθεση θα ήταν αρκετή για να νικήσουν.
Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε triple double με 37 πόντους (10/18 διπ., 4/6 τριπ., 5/6 βολές), 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ, αλλά δεν αρκούσε στο Ντένβερ. Ο Τζαμάλ Μάρεϊ πέτυχε 24 πόντους κι άλλους 14 ο Άαρον Γκόρντον.
Πλέον το Ντένβερ έχει 46-21 ρεκόρ, κι έπεσε 2,5 αγώνες κάτω από το κορυφαίο τρέχον ρεκόρ του ΝΒΑ, το οποίο έχουν οι Μιλγουόκι Μπακς.
Τα δωδεκάλεπτα: 26-38, 68-67, 98-93, 128-120
Τα highlights του αγώνα: