allstarbasket.gr

Για την ομάδα μπάσκετ Γυναικών του ΠΑΣ Γιάννινα, η συμμετοχή στην Α1 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν είναι ένα στοίχημα ή κάτι τέτοιο.

Το AllStar Basket Νοεμβρίου που κυκλοφορεί, παρουσιάζει την ομάδα Γυναικών του ΠΑΣ Γιάννινα!

Όταν προγραμματίζαμε το θέμα, δεν φανταζόμασταν ότι έπειτα από τρεις αγωνιστικές στην Α1 Γυναικών, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα ήταν μόνος, πρώτος και αήττητος!

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, όμως, η ουσία είναι το όραμα, ο προγραμματισμός, το μεράκι και η στήριξη από μια σημαντική πόλη για τον ελληνικό αθλητισμό, που αποτελούν τα εχέγγυα για το σήμερα, αλλά κυρίως, για το αύριο!

Διαβάστε την παρουσίαση από τον Γιάννη Σταυρουλάκη.

Για την έντυπη μορφή της, προμηθευτείτε το τεύχος Νοεμβρίου του AllStar Basket που βρίσκεται ήδη στα περίπτερα!

allstarbasket.gr

Σε μια πόλη όπου το παρελθόν της ξεδιπλώνεται συναρπαστικό όπως κάθε μισοφωτισμένη ιστορία, τα κορίτσια του ΠΑΣ δεν χρειάζεται να αποδείξουν κάτι πέρα από το υπαρκτό.

Αντίθετα, είναι αποφασισμένα να αλλάξουν τη ρότα του μπάσκετ στην Ήπειρο και τη Βορειοδυτική Ελλάδα έχοντας ως οδηγό το θρυλικό «Ἀπειρωτᾶν», τον Ταύρο και τη Βελανιδιά γύρω από μια πορτοκαλί μπάλα!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC έχει μπροστά του την υπέρτατη πρόκληση αφού καλείται να πείσει τους Γιαννιώτες ότι το γυναικείο μπάσκετ αξίζει της προσοχής τους.

 

allstarbasket.gr

Ότι η δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια αφορά μια προσπάθεια αξιοκρατική, σοβαρή και αξιοπρεπή. Ότι υπάρχει διάθεση και πλάνο προκειμένου τα Γιάννενα να ακουστούν, επίσης για το μπάσκετ τους!

Οι γεμάτες εξέδρες στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν επιβεβαιώνουν ότι το εγχείρημα βρίσκεται σε καλό δρόμο ενώ ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΑΣ Γιάννινα WBC, Γιώργος Μάστακας και ο κόουτς της ομάδας, Νίκος Δουβίτσας εξηγούν στο AllStar Basket τον τρόπο που οι Γιαννιώτες χτίζουν μπασκετική κουλτούρα.

«Τεράστια ευθύνη να στραφεί ο Γιαννιώτης στο γυναικείο μπάσκετ»

Η αδυναμία συμμετοχής του Παναθλητικού Συκεών στο περσινό πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΣ να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία αφού αποδέχτηκε την πρόσκληση της ΕΟΚ, έχοντας έτσι την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του στο πιο υψηλό επίπεδο.

allstarbasket.gr
Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Μάστακας

 

Παράλληλα, η άνοδος ήταν η κορύφωση ενός σπουδαίου project που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε δηλαδή ο Γιώργος Μάστακας ενεπλάκη στα κοινά του τμήματος.

«Ο γυναικείος αθλητισμός έχει μια πραγματικά μεγάλη προοπτική ανάπτυξης κι εξέλιξης. Το να κάνουμε τον Γιαννιώτη να στραφεί στο γυναικείο μπάσκετ, να δείξει το ενδιαφέρον του και να έλθει στο γήπεδο ήταν τεράστια υπόθεση και ευθύνη!

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένας σύλλογος με φιλάθλους που τον ακολουθούν σε όλα τα τμήματα. Το ίδιο συνέβη στο μπάσκετ Γυναικών. Η εικόνα στο Νέο Κλειστό ήταν πραγματικά ενθαρρυντική και μας γεμίζει ευθύνη για τη συνέχεια» τονίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα WBC για την ομάδα που ανανέωσε την παρουσία της στην Α1 μολονότι ολοκλήρωσε την παρθενική συμμετοχή στην κατηγορία με ρεκόρ 4-16 πριν από την οριστική διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων λόγω κορονοϊού.

allstarbasket.gr

Το κόστος των μετακινήσεων είναι ίσο με δυο συμβόλαια ξένων

Το ζητούμενο πλέον για τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι να περάσει στο επόμενο level ξεπερνώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν στην πορεία του.

«Το κόστος των εκτός έδρας αγώνων ανέρχεται στις 25.000 ευρώ! Με εξαίρεση τον αγώνα της πρεμιέρας στη Λευκάδα με τη Νίκη (σ.σ. ο ΠΑΣ επικράτησε με σκορ 69-89), έχουμε οκτώ ταξίδια στην Αθήνα. Μιλάμε, δηλαδή για χρήματα που αντιστοιχούν σε δύο ξένες ή δυο καλές Ελληνίδες παίκτριες, τα οποία όμως εμείς πρέπει να διαθέσουμε στις μετακινήσεις και τη διαμονή μας…» εξηγεί ο Γιώργος Μάστακας και υπερθεματίζει:

«Παρ’ όλα αυτά, η μεγαλύτερη δυσκολία που καλούμαστε να ξεπεράσουμε είναι η έλλειψη οποιασδήποτε συνεννόησης με την Ομοσπονδία!

Δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση εκ μέρους της ΕΟΚ να επενδύσει στο γυναικείο μπάσκετ, δεν δίνει το παραμικρό κίνητρο προκειμένου να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με αυτό το κομμάτι. Ό,τι γίνεται αφορά μόνο ατομικές πρωτοβουλίες.

Για παράδειγμα, θεωρώ απαράδεκτο ότι μιλάμε ακόμα για το γεγονός ότι δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Για ποιο λόγο να παλέψουμε να βγούμε στην Ευρώπη όταν οι συνθήκες που επικρατούν εδώ δεν δίνουν κίνητρο σε προσπάθειες όπως αυτή που κάνουμε στα Γιάννενα»;

 

allstarbasket.gr

 

allstarbasket.gr

Τεράστια σημασία στις νέες τεχνολογίες και τα social media

Η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του ΠΑΣ Γιάννινα καλείται να πρωταγωνιστήσει στην Α1 Γυναικών δίχως τη μαζική στήριξη των φιλάθλων της λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν οι εντός έδρας αγώνες θα μεταδίδονται μέσω live streaming από το επίσημο κανάλι της ομάδας στο YouTube (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC) και θα παρέχονται δωρεάν σε όσους έχουν προμηθευτεί εισιτήριο διαρκείας ή κάρτα μέλους και αντί τριών ευρώ σε οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο.

 

 

 

Η συγκεκριμένη προσπάθεια άρχισε στα φιλικά προετοιμασίας, εκεί όπου 7.500 άτομα παρακολουθούσαν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό!

 

Σε γενικές γραμμές, οι Γιαννιώτες δίνουν τεράστια σημασία στις νέες τεχνολογίες και τα

social media, δημοσιεύοντας συνεντεύξεις, mini movies και promos των αγώνων μέσω YouTube και διατηρώντας λογαριασμούς στο Facebook και το Instagram.

Παράλληλα, η τοπική κοινωνία και οι χορηγοί στηρίζουν εμπράκτως την πρωτοβουλία, έχοντας αντιληφθεί ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC αποτελεί έναν σημαντικό εκπρόσωπο τις περιοχής στις εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ.

«Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιβάλλεται να πάει καλά»!

Στην άκρη του πάγκου βρίσκεται ο Νίκος Δουβίτσας.

 

allstarbasket.gr
Ο Νίκος Δουβίτσας

 

Ο 39χρονος προπονητής έχει συνδέσει το όνομά του με τη Νίκη Λευκάδας, με την οποία συμμετείχε στο EuroCup Γυναικών το 2018-19 και τον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ενώ τον περασμένο Μάιο συμφώνησε με τη διοικούσα επιτροπή του ΠΑΣ που έχει βάλει πλώρη για ψηλότερα.

«Είναι αλήθεια ότι το brand name του ΠΑΣ Γιάννινα έχει συνδεθεί με το ποδόσφαιρο. Από την πλευρά μας, προσπαθούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο και στο μπάσκετ, προχωρώντας βήμα-βήμα και, κυρίως έχοντας επίγνωση της κατάστασης” εξηγεί στο AllStar Basket Νοεμβρίου, ο Νίκος Δουβίτσας.

“Η ομάδα κινείται επαγγελματικά σε όλα τα επίπεδα ενώ υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με τους ανθρώπους του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω κορονοϊού.

Νομίζω πως ο ΠΑΣ επιβάλλεται να πάει καλά! Είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία και κόσμο, επομένως οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες είναι εξ ορισμού μεγάλες. Θα προσπαθήσω, λοιπόν να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας.

Δυστυχώς, φέτος δεν θα έχουμε τους φιλάθλους στο πλευρό μας όμως είναι δεδομένο ότι θα παίζουμε και για αυτούς» επισημαίνει ο κόουτς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΣ Γιάννινα: Όχι στη διακοπή λένε οι παίκτριες της πρωτοπόρου της Α1 Γυναικών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.