Την ιστορία για το πως συνεργάστηκε με το Νίκολα Γιόκιτς τον παίκτη που μιλάει όλο το ΝΒΑ για το ταλέντο του και την ποιότητα του, ανέφερε ο ατζέντης του Μίσκο Ραζνάτοβιτς.

Ο Σέρβος σέντερ που είναι από τα πιο hot ονόματα στον πλανήτη έχει κατακτήσει δύο βραβεία MVP στο ΝΒΑ, ενώ φέτος έχει οδηγήσει τους Ντένβερ Νάγκετς στους τελικούς του ΝΒΑ.

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς φιλοξενήθηκε στο podcast των Ματ Μπαρνς και Στίβεν Τζάκσον, «All the Smoke Show», και έδωσε το άγνωστο background του τρόπου με τον οποίο κατέληξε να γίνει πελάτης του ο Νίκολα Γιόκιτς.

Aναλυτικά όσα υποστήριξε ο ατζέντης του σούπερ Γιόκιτς:

“Διάβαζα την εφημερίδα και είδα ότι ένας παίκτης στην U18 της Εθνικής Σερβίας, που ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου, είχε 29 πόντους κι αν δεν κάνω λάθος 26 ριμπάουντ. Είπα, ουαου, τίποτα παραπάνω. Την επόμενη Κυριακή διάβαζα ξανά την εφημερίδα και λέω ας τσεκάρω αυτόν τον παίκτη. Βλέπω 30 πόντοι και 37 ριμπάουντ. Δεν είναι δουλειά μου, είναι δουλειά του τμήματος scouting, αλλά σκέφτηκα ότι πρέπει να το ψάξω.

Πήρα τηλέφωνο τον scout μου και τον ρώτησα για τον παίκτη. Δεν τον ήξερε, ήταν σιωπηλός. Για μένα ήταν η έκπληξη της χρονιάς γιατί υποτίθεται πως ξέρει όλα τα παιδιά από 10 ετών και άνω. Του είπε κοίτα, είναι ξεκάθαρο πως είναι σέντερ, κάνε ένα τηλέφωνο και μάθε αν μαζεύει τόσα ριμπάουντ επειδή είναι μεγαλύτερος και δυνατότερος ή επειδή έχει δυνατότητες. Με πήρε πίσω μετά από 3 λεπτά και μου είπε ότι ότι δεν είναι δυνατός, αλλά εύστροφος, ταλαντούχος, ίσως και λίγο υπέρβαρος.

Γενικά είμαι τύπος που πιστεύει στο σύστημα, στις προβλέψεις και την ανάλυση, οπότε δεν ξέρω γιατί, αλλά ήθελα να υπογράψω αυτό το παιδί και του είπα να πάει σπίτι του, που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα έξω από το Βελιγράδι, βρες την οικογένειά του και μίλα μαζί της. Πήγε, συζήτησε με την οικογένειά του. Η οικογένεια του είναι παραδοσιακή σερβική οικογένεια. Προσέχουν πολύ τα παιδιά τους. Ήταν πολύ χαρούμενη που μία εταιρεία εκπροσώπησης τόσο μεγάλου μεγέθους ενδιαφερόταν για το παιδί τους, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είχε κάνει προπόνηση ποτέ με τη μεγάλη ομάδα.

Μπήκαν στην εταιρεία, αλλά ήθελαν να δουν κι εμένα. Δύο ημέρες αργότερα πήγα, μιλήσαμε, είχαμε πολύ καλή χημεία, ιδίως με τον μεγάλο του αδερφό τον Στραχίνια. Ήταν πολύ σημαντικός για αυτή την απόφαση. Τον βοήθησε πολύ να γίνει αυτό που είναι, ειδικά στην αρχή της καριέρας του που ήταν πολύ δύσκολα.

Ο Νίκολα ήρθε στην εταιρεία μας στα 17 μισό του. Αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία φορά στα 27 χρόνια της εταιρείας που υπογράψαμε παίκτη χωρίς να τον δούμε να παίζει”.