Το NBA έστειλε ένα σημείωμα και στις 30 ομάδες σχετικά με το αίτημα ανταλλαγής  του Ντέιμιαν Λίλαρντ και το γεγονός ότι θέλει να παίξει μόνο στους Μαϊάμι Χιτ!

Το NBA ενημέρωσε και τις 30 ομάδες ότι πήρε συνέντευξη από τον All-Star των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Ντέιμιαν Λίλαρντ, και τον ατζέντη του, Άαρον Γκούντγουιν, σχετικά με τη στάση του Λίλαρντ που θέλει να παίξει μόνο στους Μαϊάμι Χιτ.

Το NBA ενημέρωσε τους Λίλαρντ και Γκούντγουιν ότι τυχόν μελλοντικά σχόλια “που υποδηλώνουν ότι ο Λίλαρντ δεν θα εκτελέσει πλήρως τις υπηρεσίες που απαιτούνται βάσει του συμβολαίου του παίκτη σε περίπτωση μη ανταλλαγής”, θα υπόκεινται σε πειθαρχικά μέτρα, όπως και οποιαδήποτε παρόμοια σχόλια από παίκτες ή παράγοντες.

Μάλιστα, το ΝΒΑ ενδεχομένως να ασκήσει βέτο σε πιθανή ανταλλαγή του Λίλαρντ στους Χιτ, αν θεωρήσει πως έγινε με περίεργο τρόπο!

Ο Λίλαρντ ζήτησε να παραχωρηθεί με ανταλλαγή από τους Μπλέιζερς στους Χιτ την 1η Ιουλίου.

Ο επτά φορές All-Star είχε μέσο όρο 32,2 πόντους (ρεκόρ καριέρας) την περασμένη σεζόν, ενώ είχε 7,3 ασίστ και 4,8 ριμπάουντ σε 58 αγώνες.