Με δάκρυα στα μάτια και δηλώνοντας ταπεινός, ενώπιον του σπουδαίου Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, που βρισκόταν δίπλα του, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ευχαρίστησε την οικογένειά τους και τους φιλάθλους των Λος Άντζελες Λέικερς, μετά το ιστορικό του ρεκόρ.

Στη μικρή τελετή, μόλις πέρασε πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, στον αγώνα των Λέικερς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ο Τζέιμς είπε:

“Θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όλους τους φιλάθλους των Λέικερς. Είστε μοναδικοί!

Το ότι είμαι εδώ, πλάι στον μυθικό, τον σπουδαίο Καρίμ, είναι τα πάντα για μένα, όμως με κάνει να νιώθω ταπεινός.

Παρακαλώ, ένα standing ovation στον “Captain”.

Ο Τζέιμς ευχαρίστησε την οικογένειά του που βρισκόταν στο πλευρό του, σε αυτήν την τόσο ιδιαίτερη στιγμή, κυρίως όμως, στο μεγαλύτερο μέρος της μεγάλης του διαδρομής στα 20 χρόνια καριέρας του. 

“Στην υπέροχη γυναίκα μου, στην κόρη μου, τα δύο μου αγόρια, Σας ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να είμαι μέρος αυτού που πάντα ονειρευόμουν. Δεν θα τα εία καταφέρει χωρίς εσάς να φτάσω σε αυτό το σημείο”.

Αφού του έδωσε μια μπάλα, σε μια τελετή που έμοιαζε με, παράδοσης-παραλαβής, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ είπε για τον νέο πρώτο σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ:

“Η καριέρα του ΛεΜπρον αποδεικνύει ότι πρόκειται για κάποιον που σχεδίαζε να κυριαρχήσει στο παιχνίδι” είπε ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. “Το βλέπουμε ήδη, στα 20 χρόνια που παίζει.

Του αποδίδουμε τα εύσημα για τον τρόπο που αγωνίζεται, για τον τρόπο που διατηρείται σε αυτό το επίπεδο και κυριαρχεί. Σου δίνει αυτήν την αίσθηση που όλοι αποκαλούν, “ηγεσία”!

Δείτε τι ακριβώς έγινε στη διακοπή του αγώνα Λέικερς-Θάντερ με τη μικρή τελετή προς τιμήν του Τζέιμς: