Βαλαντσιούνας

Ο σέντερ των Νιου Όρλεανς Πέλικανς, Γιόνας Βαλαντσιούνας, βλέπει το μέλλον του στην Μπαρτσελόνα, αν αποφασίσει να παίξει στην Ευρώπη.

Ο Λιθουανός μίλησε σε Μέσο της Λιθουανίας λέγοντας τα εξής:

“Είχαμε κάποιες συναντήσεις με τους Πέλικανς. Νομίζω ότι αυτό το καλοκαίρι δεν θα είναι εύκολο για αυτούς γιατί θα πρέπει να πάρουν κάποιες αποφάσεις. Η σεζόν δεν πήγε όπως θέλαμε, οπότε σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές.

Θα ήθελα να μείνω στους Πέλικανς. Φυσικά σκέφτομαι την ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και πόσο χρήσιμος θα είμαι, αλλά όταν έρθει το καλοκαίρι, θα πρέπει να προσπαθήσω να φροντίσω τα δικά μου ζητήματα όπως το συμβόλαιό μου.

Βλέπω τον εαυτό μου να παίζω για μια ευρωπαϊκή ομάδα. Σε όλη μου τη ζωή ένιωθα μια συμπάθεια για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Γι’ αυτό δεν αποκλείω εντελώς το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Αυτή τη στιγμή, προτιμώ μια ομάδα με συνδέσεις με τη Λιθουανία, όπως η Μπαρτσελόνα με τον Σάρας Γιασικεβίτσιους και τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις. Θα παίξω όμως εκεί μια μέρα; Αυτό είναι δύσκολο να το πω. Το να υποστηρίζεις μια ομάδα και να παίζεις εκεί είναι δύο διαφορετικά πράγματα”.