3×3 Συνέντευξη Τύπου για τη συνεργασία ΕΟΚ – ΔΕΗ

Η ΕΟΚ συμπράττει με την ΔΕΗ και η ενέργεια στα γήπεδα 3×3 αναμένεται να ανέβει κατακόρυφα!

Ένα κομμάτι του μπάσκετ που βρέθηκε «από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες» βρήκε έναν ισχυρό συμπαίκτη στη ΔΕΗ και η παρουσίαση αυτής της συνεργασίας θα γίνει την Τρίτη (9/5) στις 12.00 στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο ΟΑΚΑ.

Η συνεργασία αυτή θα αγγίξει διαφορετικά κομμάτια του 3×3, καθιερώνοντάς το ακόμη περισσότερο στη συνείδηση των φιλάθλων. Πιο συγκεκριμένα οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν μαζί σε δύο μεγάλα project: Το 3×3 schools και το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball.

  • 3×3 Schools powered by ΔΕΗ – Η ΕΟΚ και η ΔΕΗ υλοποιούν το πρόγραμμα 3×3 Schools το οποίο απευθύνεται στην μαθητική κοινότητα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα θα «τρέξει» σε 20 διαφορετικούς δήμους της χώρας, όπου οι μαθητές θα βγουν από τα σχολεία τους και θα παίξουν όλοι μαζί 3×3 στα γήπεδα της πόλης τους, εκπαιδευόμενοι βιωματικά στο άθλημα και παράλληλα στα οφέλη του αθλητισμού.
  • 3×3 ΔΕΗ Street Basketball – Με την ονομαστική χορηγία της ΔΕΗ, η ΕΟΚ θα διοργανώσει πέντε (5) διαφορετικά events 3×3 σε αντίστοιχες πόλεις της Ελληνικής περιφέρειας, καλώντας όλους τους φίλους του μπάσκετ ανεξαρτήτως ηλικίας αλλά και όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το μοντέρνο, γρήγορο και δυναμικό άθλημα, να λάβουν μέρος σε ένα πολυδιάστατο αθλητικό γεγονός. Η σειρά Street Basketball έχει ήδη ενταχθεί στην κατηγορία Lite Quest της FIBA, δίνοντας πρόκριση στη νικήτρια ομάδα σε ένα FIBA 3×3 Challenger.

Η ΕΟΚ θα προχωρήσει και στη διοργάνωση μας σειράς 3×3 Master Events με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χαρακτήρα σε πέντε διαφορετικές πόλεις της χώρας, όπου η συμμετοχή θα είναι ανοικτή, ενώ ο νικητής αυτής της σειράς θα κερδίσει και φέτος τη συμμετοχή του σε έναν σταθμό του World Tour.