Μπαρτζώκας

Το μεσημέρι της Τετάρτης (19/2) έλαβε χώρα η Media Day του Ολυμπιακού (10-14) ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Βιλερμπάν (9-15), στο ΣΕΦ (20/2, 19:15), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Μετά τον Μπράντον Πολ, στο νοσοκομείο εισήχθη και ο Όγκουστιν Ρούμπιτ με υψηλό πυρετό και πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί στο αυριανό ματς. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Βασίλης Σπανούλης, Τέιλορ Ρότσεστι, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αλλά και οι νεοαποκτηθέντες Σακίλ ΜακΚίσικ, Ντουάιτ Μπάικς, οι οποίοι δεν έχουν προς το παρόν δικαίωμα συμμετοχής, λόγω του ban της EuroLeague.

Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός έχει ετοιμοπόλεμους μόλις 9 παίκτες! Αυτοί είναι οι Μπόλντγουιν, Κόνιαρης, Νικολαΐδης, Ποκουσέφσκι, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Πρίντεζης, Μιλουτίνοβ και Έλις.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε ότι οι πολλές απουσίες του Ολυμπιακού δεν είναι κάτι ευχάριστο και είπε πως οι ΜακΚίσικ-Μπάικς μπορούν να μείνουν και του χρόνου στον Ολυμπιακό.

Για το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν, ο Έλληνας κόουτς τόνισε: “Θα το αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα. Είναι πολύ αθλητική ομάδα, επιτίθεται στην μπάλα. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη. Τώρα έχουμε ακόμη περισσότερα προβλήματα από ο,τι με την ΤΣΣΚΑ.  Είμαστε με ακόμη -2 παίκτες. Ελπίζω ότι θα παλέψουμε πάλι, θα είμαστε ενωμένοι και θα διεκδικήσουμε τη νίκη. Δεν μπορώ να πω ποιο θα είναι το κλειδί. Χρειάζεται συνεργασία από όλους τους παίκτες, να παλέψουν για κάθε φάση. Πολλές φορές, όταν έχεις πολλές απουσίες, η τακτική περνά σε δεύτερη μοίρα και μετρούν άλλα πράγματα”. 

Για τις πολλές απουσίες παικτών ανέφερε: “Δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Έχουμε χάσει πολύ σημαντικούς παίκτες. Έχουμε θέματα. Δεν είναι μόνο το παιχνίδι που θα παίξεις και ίσως να είσαι σε εγρήγορση. Είναι και η προπόνηση. Με τόσες απουσίες, δεν γίνεται καλή προετοιμασία”.

Για τους λόγους της απόκτησης των ΜακΚίσικ και Μπάικς, απάντησε:Καταρχάς γιατί αριθμητικά χρειαζόμασταν παίκτες. Για να τους επέλεξα, σημαίνει ότι τους πιστεύω. Για τον ΜακΚίσικ έχω παραπάνω από θετική άποψη. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπάικς. Δεν ήθελα να πάρω βιαστική απόφαση. Αυτοί οι παίκτες έχουν προοπτική και για του χρόνου. Είναι καλοί παίκτες”.

Οκτάβιους Έλις

Ο Οκτάβιους Έλις είπε για το ματς του Ολυμπιακού με τη γαλλική ομάδα:Η Βιλερμπάν είναι μια πολύ καλή ομάδα, πολύ αθλητική. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί, γιατί οδηγεί τους αντιπάλους της σε λάθη”.

Σχετικά με τους απόντες, τόνισε: “Δυστυχώς, έχουμε πολλούς τραυματίες και άρρωστους παίκτες. Αυτό δεν είναι κάτι καλό, δεν θα το θέλαμε. Ίσως όμως δίνει ευκαιρία σε νέα παιδιά να βγάλουν την ενέργειά τους, να τα δώσουν όλα και να νιώσουν εμπιστοσύνη από τον προπονητή”.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις των Μπαρτζώκα, Έλις:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μίτροβιτς για Ολυμπιακό: “Θέλουν να πάνε στο Final Four” – Χωρίς Λάιτι και Μπέρι η Βιλερμπάν – Οι διαιτητές αύριο

Sold out το Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός της 6ης Μαρτίου (pic)

Οι “μάχες” του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και του Ολυμπιακού στα κανάλια Novasports!