O Ρικ Πιτίνο μίλησε στη Media Day του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ, αύριο (05/03, 21:00), στο ΟΑΚΑ για την 28η αγωνιστική της EuroLeague. Το δικό του σχόλιο έκανε και ο Μπεν Μπέντιλ εκ μέρους των συμπαικτών του.

O τεχνικός των “πρασίνων” δείχνει αποφασισμένος να γυρίσει το… τσιπάκι της ομάδας και να κάνει της νίκες που θέλει, κλειδώνοντας την 6η θέση που κατέχει μέχρι τώρα. Μάλιστα, η στιγμή της σεζόν του φέρνει αναμνήσεις από το NCAA.

Αρχικά, απάντησε για το αν υπάρχει χρόνος για ανασυγκρότηση: Ήταν μια δύσκολη ήττα να τη διαχειριστείς συναισθηματικά. Στο 67-67 παίξαμε μια πάρα πολύ καλή άμυνα, αλλά ο Παπανικολάου έβαλε ένα τυχερό και μεγάλο σουτ. Γενικά, ο αντίπαλος έπαιξε πολύ καλά και πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια“.

Το πρόγραμμα και η πτωτική πορεία: Εχθές κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, σε αντίθεση με προηγούμενα. Ο τρόπος που παίξαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο στη Βαλένθια και στον Ερυθρό Αστέρα πραγματικά με έκανε να εκνευριστώ και να απογοητευτώ. Χθες δεν συνέβη αυτό, παίξαμε καλά και το είπα στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή είμαι ενθουσιασμένος. Είναι θέμα οπτικής, αν βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Μου θυμίζει μια κατάσταση που βίωσα πριν από μερικά χρόνια στο NCAA. Θέλαμε 2-3 νίκες για να μπούμε στο τουρνουά. Για εμένα, αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο.

Απόψε δεν θα κοιμηθώ, περιμένω πως και πως τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Δεν θα κοιμηθώ απόψε γιατί ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Μέσα μου… βράζω όπως τότε που η ομάδα μου χρειαζόταν τις νίκες για να μπει στα playoffs του NCAA. Όλοι πρέπει να έχουν αυτό το συναίσθημα, εγώ, οι παίκτες, οι φίλαθλοι, εσείς που καλύπτετε αγώνες. Πρέπει να κάνουμε 3-4 νίκες στα επόμενα παιχνίδια που είναι δύσκολα. Παίζουμε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Φενέρμπαχτσε, με τη Μακάμπι, την Εφές, τη Μπασκόνια. Αυτό δεν είναι εύκολο. Αλλά είναι διασκεδαστικό και μια μεγάλη πρόκληση για κάποιον που θέλει να είναι ανταγωνιστικός“.

Για το αν του θυμίζει τη March Madness η τωρινή κατάσταση στην Euroleague:Ναι, είναι κάπως σαν την March Madness, προσπαθούμε να μπούμε στο τουρνουά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως τελειώνει η σεζόν. Αυτό συμβαίνει και με αρκετές ομάδες στις ΗΠΑ αυτή την εποχή. Προσπαθούν να προκριθούν. Αν δεν κάνουν τις νίκες που πρέπει, δεν θα τα καταφέρουν. Αυτό είναι που με κάνει να ενθουσιάζομαι και όλοι ανυπομονούμε για αυτά τα παιχνίδια“.

Σχετικά με το tweet του και την αναφορά στους Σπαρτιάτες:Έβλεπα ένα show για τον άνθρωπο που πρόδωσε τους Σπαρτιάτες που είπε στους εχθρούς τι πρόκειται να κάνουν. Ήταν λιγότεροι, αλλά αν δεν τους είχαν προδώσει πιθανότατα θα είχαν κερδίσει. Αυτή πρέπει να είναι η νοοτροπία και η συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε για τα επόμενα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Φενέρμπαχτσε και την Εφές. Αυτή τη συμπεριφορά θέλουμε και πιστεύω σε αυτό“.

Όσο για το 1/20 του Παναθηναϊκού στα τρίποντα στο ΣΕΦ:Υπό φυσιολογικές συνθήκες αν σουτάρεις με 1/20 τρίποντα, λογικά θα σε διαλύσει ο αντίπαλος. Εμείς, όμως, ήμασταν εκεί στο ματς. Που σημαίνει ότι κάναμε άλλα πράγματα σωστά μέσα στο παιχνίδι. Για αυτό δεν είμαι απογοητευμένος, αλλά πραγματικά ενθουσιασμένος και ανυπόμονος. Δεν μπορώ να περιμένω για τον αυριανό αγώνα, θα είναι συναρπαστικό“.

Τέλος, για το που θα κριθεί ο αγώνας με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη:Ποτέ δεν ξέρεις πως θα κριθεί ένας αγώνα. Είχαμε εξαιρετικά παιχνίδια απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Κερδίσαμε με ένα μακρινό τρίποντο του Νικ Καλάθη στην έδρα τους πέρσι, καταφέραμε να επιστρέψουμε και να κερδίσουμε τον αγώνα στην παράταση και τη φετινή σεζόν στην έδρα τους. Θα μπορούσαν, όμως, να έχουν κερδίσει κι αυτοί σε αυτά τα παιχνίδια, όπως έγινε χθες. Δεν μπορούμε να έχουμε στεναχώρια για το χθεσινό παιχνίδι, εμείς θα πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια και να προχωρήσουμε στον δικό μας δρόμο“.

Με τη σειρά του, ο Γκανέζος πάουερ φόργουορντ/σέντερ, υποστήριξε: 

Αναφορικά, με το παιχνίδι στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό: Χθες παίξαμε αρκετά καλά, αλλά τα σουτ δεν μπήκαν. Πιστεύω ότι τα δώσαμε όλα. Θα θέλαμε να έχουμε νικήσει, αλλά αυτό δεν συνέβη και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο ματς“.

Σχετικά με την ατμόσφαιρα στο Φαληρικό Στάδιο:Ήταν τρελή ατμόσφαιρα. Πέρσι, το έβλεπα και φέτος είμαι μέρος αυτού. Είναι απίθανο συναίσθημα. Και οι δυο ομάδες θέλουν πολύ τη νίκη σε τέτοια ματς. Οι οπαδοί είναι πολύ παθιασμένοι“.

Για το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: “Όποιος παίξει πιο δυνατά κι ελέγξει τα ριμπάουντ θα κερδίσει. Πρέπει να πάρουμε αυτή νίκη και πρέπει να είμαστε όσο πιο σκληροί γίνεται, δεδομένου πως προερχόμαστε από ήττα“.