allstarbasket.gr

Να είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός, όταν κρίνονται οι τίτλοι και κάθε βράδυ, να δίνει το… 101%, θέλει ο προπονητής του Γιώργος Βόβορας, όπως είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου για το Super Cup την Τρίτη.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στον ημιτελικό του Super Cup το Περιστέρι (23/09, 21:00) και ο προπονητής με τον αρχηγό του, Ιωάννη Παπαπέτρου, τον εκπροσώπησαν στη συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση, στο Δημαρχείο Περιστερίου.

Αρχικά ο Γιώργος Βόβορας είπε:

“Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε μετά από έξι μήνες. Μας είχε λείψει το μπάσκετ. Το Super Cup είναι θεσμός για την εξέλιξη του μπάσκετ.

Ο βαθμός ετοιμότητας δεν είναι αυτός που θέλουμε ακόμα. Θέλουμε όμως να κατακτήσουμε τον πρώτο τίτλο και μέσα από τις νίκες να χτίσουμε την ψυχολογία της ομάδας.

Έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για την Basket League και την Euroelague» τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο Έλληνας προπονητής και στάθηκε στην απουσία του Σαντ Ρος.

allstarbasket.gr

Σε ερώτηση για τον Σαντ Ρος, ο Γιώργος Βόβορας απάντησε:

“Ο Σαντ Ρος είναι ένας πολύτιμο εργαλείο για την ομάδα. Έμεινε εκτός για 15 μέρες λόγω τραυματισμού και αυτό μας δυσκόλεψε.

Είναι πολύ έξυπνος όμως και μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα. Δίνει πολλά σε άμυνα και επίθεση. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα βρεθεί η χημεία. Αυτό είναι το ζητούμενο”.

Για την εικόνα του ανανεωμένου Παναθηναϊκού ο προπονητής του είπε: 

“Είναι μια καινούρια ομάδα, με διαφορετική φιλοσοφία. Χτίστηκε ώστε η εξέλιξη της να βγαίνει μέσα από την δουλειά. Θα δίνουμε το 101% και μέσα από την πορεία θα έχουμε την εξέλιξη που πρέπει.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν κρίνονται οι τίτλοι να είμαστε έτοιμοι. Τα φιλικά είναι για δοκιμές και βελτίωση. Τα πράγματα που παίρνεις και βλέπεις από τα φιλικά μπορούν να σε βοηθήσουν πάρα πολύ.

Και το Super Cup είναι ένας τίτλος που θέλουμε να πάρουμε αλλά και να είμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μετά από έξι μήνες είναι για όλους δύσκολο να είμαστε έτοιμοι.

Τα φιλικά είναι για να βγάζεις συμπεράσματα. Δοκιμάσαμε κάποια πράγματα κόντρα στην ΑΕΚ. Κάθε βράδυ πρέπει να νιώθουμε ότι δώσαμε το 101% των δυνατοτήτων μας. Αυτός είναι ο στόχος μας”.

allstarbasket.gr

 

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου είπε:

“Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και ξεκινάμε ξανά να παίζουμε μπάσκετ.

Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο, είναι μία περίεργη περίοδος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή την περίοδο, να έχουμε υγεία.

Σε δεύτερη μοίρα, ο Παναθηναϊκός ανεξαρτήτως συνθηκών πρέπει να παραμένει σε υψηλό επίπεδο και να διεκδικεί τίτλους. Είναι ένας σύλλογος με ιστορία.

Πρέπει να παραμείνει ψηλά. Υπάρχει ένα βάρος σε αυτό το κομμάτι.

Από εκεί και πέρα θέλουμε να δείξουμε μια ωραία εικόνα, να δουλέψουμε καλά και να βγάλουμε ένα πνεύμα οικογένειας. Μακάρι να συνοδευτεί και η σεζόν με τίτλους”.