Περιστέρι – Λάρισα

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λάρισας και επιστρέφει αύριο ως αντίπαλος στο Περιστέρι, στην έδρα της πρώην ομάδας του!

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ:

Ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται το Σάββατο (19/12, 17:00) στο Περιστέρι. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ηττήθηκε εντός από το Λαύριο Megabolt και εκτός από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ κι έτσι θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες απέναντι στη Λάρισα Bread Factory.

Η θεσσαλική ομάδα προέρχεται από δύο διαδοχικές εντός έδρας ήττες από τον Ιωνικό Hellenic Coin και τον Άρη, που την οδήγησαν στη λύση της συνεργασίας της με τον Λίνο Γαβριήλ και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον πρώην… Περιστεριώτη, Νίκο Παπανικολόπουλο.

Η ιστορία

Στο αντίστοιχο παιχνίδι της περσινής σεζόν περιορίζεται η ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, αφού η πανδημία δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση του αγώνα στη Λάρισα. Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2019-20, το Περιστέρι έφτασε σε μία πολύ άνετη επικράτηση επί της Λάρισας Bread Factory με 101-63. Ήταν η τρίτη ευρύτερη νίκη της ιστορίας του στην κατηγορία.

Ο Στίβεν Γκρέι είχε 20 πόντους με 6/7 τρίποντα και ο Γιανίκ Μορέιρα 13 πόντους και εννιά ριμπάουντ για το Περιστέρι σε εκείνο το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει 13 πόντους από τον Νώντα Παπαντωνίου και 12 από τον Άντονι Χίκι.

Οι αριθμοί

Περιστέρι – Λάρισα

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

* Με έναν μόνο πόντο ο Στίβεν Γκρέι θα γίνει ο 11ος συνολικά και ο τέταρτος ξένος παίκτης στην ιστορία του Περιστερίου που θα φτάσει τους 800 στο Πρωτάθλημα.

+ Το Περιστέρι έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο ριμπάουντ της Stoiximan Basket League (37,14), πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

– Οι «κυανοκίτρινοι» έχουν το δεύτερο μικρότερο ποσοστό ευστοχίας εντός παιδιάς (41,48%) ως τώρα στο Πρωτάθλημα.

ΛΑΡΙΣΑ BREAD FACTORY

* Επτά αμυντικά ριμπάουντ μακριά από τα 500 στη Stoiximan Basket League είναι ο Σπύρος Μούρτος.

+ Τα επιθετικά ριμπάουντ είναι το βασικότερο ατού της Λάρισας Bread Factory αφού έχει περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας (11,8)

– Στον αντίποδα η ομάδα της Λάρισας κάνει περισσότερα λάθη από κάθε άλλη ομάδα της Stoiximan Basket League (17,7).