www.allstarbasket.gr

Για τους φίλους του, είναι ο “Τσου Τσου”! Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, λέγεται… Τσουκουντιέμπερε Μαντουάμπουμ! Είναι Νιγηριανός σέντερ τον οποίο “κλείνει” ο Κολοσσός Ρόδου και εφόσον υπογράψει θα είναι αναμφίβολα το πιο hot όνομα της Basket League!

Λέμε πολλές φορές ότι τα ελληνικά ονόματα μπερδεύουν τους ξένους, ωστόσο έχουμε κι εμείς τα ζητήματά μας με ορισμένες εθνικότητες!

Διότι όταν ο δημοσιογράφος του Sportando αποκάλυψε την είδηση για τον ξένο που κλείνει ο Κολοσσός Ρόδου, βγάλαμε έξω όλα τα πιθανά κι απίθανα εγχειρίδια για να προφέρουμε σωστά του όνομα: Chukwudiebere Maduabum

Δείτε το tweet του δημοσιογράφου του Sportando:

Γεννημένος στις 19 Μαρτίου 1991 και με ύψος 2.06μ., ο Μαντουάμπουμ επελέγη το 2011 στο Νο56 του ΝΒΑ ντραφτ από τους Λος Άντζελες Λέικερς. Τα δικαιώματά του άλλαξαν “χέρια” πολλές φορές αλλά πλην της D-League (η νύν G League) παρκέ στο ΝΒΑ δεν πάτησε!

Έχει παίξει… σχεδόν σε όλες τις ηπείρους, σε απίθανες χώρες (Μογγολία, Ισλανδία) και τελευταίες του ομάδες ήταν στη δεύτερη κατηγορία της Ιαπωνίας. Πέρυσι έπαιξε στην… Cyberdyne Ibaraki Robots!