www.allstarbasket.gr

Ένας ακόμα νέος παίκτης του Παναθηναϊκού έφτασε στην Ελλάδα προκειμένου να αρχίσει προετοιμασία με τη νέα του ομάδα. Ο ΝτεΣον Τόμας, εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή του με μπλουζάκι του Παναθηναϊκού!

Ο Αμερικανός φόργουορντ έφτασε στο “Ελ.Βενιζέλος” στις 9.15 το πρωί της Δευτέρας (20/08) έτοιμος για τη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Ο ΝτεΣον Τόμας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι τον περίμεναν στο “Ελ.Βενιζέλος”, έδειξε ανυπόμονος να μπει στο παρκέ για να δουλέψει και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του που στην πρεμιέρα της Euroleague με αντίπαλο την πρώην ομάδα του, Μακάμπι Τελ Αβίβ (11/10), θα… βρίσκεται στη σωστή πλευρά του ΟΑΚΑ!

www.allstarbasket.gr

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίζω στο ΟΑΚΑ με αυτόν τον κόσμο στο πλευρό μου! Νομίζω παίζουμε και το πρώτο παιχνίδι της Euroleague κόντρα στη Μακάμπι.

Έχω έρθει με αρκετές ομάδες ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ και πάντα ήταν θορυβώδες, αλλά πλέον χαίρομαι που θα είμαι στη σωστή πλευρά, των γηπεδούχων”.

Για τη θέση την οποία θα αγωνιστεί ο Αμερικανός εξήγησε ότι προτιμά να αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ, αλλά μπορεί να κατέβει και μια θέση χαμηλότερα. Εξέφρασε, πάντως, την εμπιστοσύνη του στον προπονητή του, Τσάβι Πασκουάλ, για τον τρόπο που θα τον χρησιμοποιήσει.

“Ως παίκτης είναι χρήσιμο να μπορείς να αγωνιστείς σε δύο θέσεις και στο σύγχρονο μπάσκετ πρέπει.

Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ως «4», αφού στην Ευρώπη χρησιμοποιούνται πολύ τα κοντά σχήματα. Βέβαια μπορώ να παίξω και στο «3» και είμαι σίγουρος πως ο κόουτς Πασκουάλ θα βρει τον τρόπο να με χρησιμοποιήσει και στις δύο θέσεις.

www.allstarbasket.gr

Είναι ωραία που θα συνεργαστούμε ξανά με τον κόουτς Πασκουάλ, γιατί ξέρει το παιχνίδι μου και τι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Είχαμε δουλέψει μαζί στην Μπαρτσελόνα και είναι ωραίο το συναίσθημα που θα με κοουτσάρει ξανά”.

Για το τέλος ο ΝτεΣον Τόμας τόνισε ότι… αυτονόητος στόχος του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι η παρουσία του στο Final 4 της Euroleague.

“Αυτός είναι ο στόχος κάθε παίκτη, να προσπαθεί να κερδίζει τρόπαια. Ξέρουμε πως ο Παναθηναϊκός έχει χρόνια να βρεθεί σε Final 4 και θα προσπαθήσουμε να είμαστε εκεί”.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Βαγγέλης Στόλης