www.allstarbasket.gr

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αλλά και ο Δημήτρης Ιτούδης, ήταν μεταξύ των εκατοντάδων προσωπικοτήτων που βρέθηκαν τη Δευτέρα (20/09) σε αίθουσα του Σερβικού Κοινοβουλίου, για να τιμήσουν τη μνήμη του Ντούσαν Ίβκοβιτς. 

Μια μέρα πριν από την κηδεία του σπουδαίου Σέρβου προπονητή, στο νέο Κοιμητήριο στο Βελιγράδι (21/09, 13:00) όπου θα βρεθεί και μεγάλη αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού, η Σερβία και η μεγάλη της μπασκετική κοινότητα παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μνήμης.

Την τελετή άνοιξε ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς.

“Ως Πρόεδρος της Σερβίας, είμαι περήφανος που η χώρα μας είχε έναν τέτοιο άνθρωπο.

Ένα άνθρωπο που δεν θα φύγει ποτέ από τη μνήμη της Σερβίας, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Ας έχει αιώνια δόξα” είπε ο Βούτσιτς.

 

Αργότερα, μίλησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος ανέφερε μάλιστα ένα περιστατικό, που στις 4.00 τα ξημερώματα ο Ντούντα του έδειχνε τις σωστές περιστροφές στο μπάσκετ, ζωγραφίζοντάς τις, σε… έναν τοίχο!

www.allstarbasket.gr

“Έφυγε ο άνθρωπος που ήταν τα πάντα για μένα.

Ήταν ο δάσκαλος, ο μέντορας, ήταν ο νονός, ο κουμπάρος, ο φίλος.

Δεν χρειάζεται να μιλήσω για όσα ανεξίτηλα άφησε στο μπάσκετ.

Μεγάλωσε τόσους και τόσους ανθρώπους, τους βοήθησε να γίνουν καλύτεροι παίκτες, καλύτεροι άνθρωποι. Αυτό έγινε και με μένα.

Με ξεχώρισε και μετά με έμαθε πώς να καθοδηγώ τους νέους παίκτες. Ήταν το πρώτο μου μάθημα το οποίο χρησιμοποιώ και σήμερα.

Όταν μετά από έναν αγώνα με την Κίντερ Μπολόνια γυρίσαμε στο ξενοδοχείο, το καφέ ήταν κλειστό. Υπήρχε ένα μίνι μπαρ που ήταν ελεύθερο, έπινες όσο ήθελες.

Πίναμε καφέ στις 4.00 το πρωί κι ο Ντούντα σηκώθηκε ξαφνικά κι άρχισε να μου δείχνει τις περιστροφές στον τοίχο του δωματίου”.

 

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στη σερβική mozzartsport για τον μέντορα Ίβκοβιτς.

www.allstarbasket.grΟ Έλληνας προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που κέρδισε το SuperCup της VTB την Κυριακή, μετέβη τη δευτέρα στο Βελιγράδι, για να αποχαιρετήσει τον Ίβκοβιτς.

“Όλοι μίλησαν για το μεγαλείο του ανθρώπου, του προπονητή. Για όσα έδωσε στη Σερβία, για όσα έδωσε στην Ελλάδα, σε εμάς τους φίλους του.

Για τις ιδέες του, τις καινοτομίες που θα παραμείνουν ζωντανές.

Θα θυμόμαστε όλα όσα είπε.

Είμαι περήφανος που ήμουν φίλος του, που με αποκάλεσε φίλο του.

Ο ντούντα ήταν ένα πανεπιστήμιο της ζωής και χαίρομαι που σε αυτήν την αλυσίδα ήμουν ένας κρίκος, μαζί με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον οποίο ο Ντούντα μάς γνώρισε.

Θα μείνει πάντα στη μνήμη μου” κατέληξε ο Δημήτρης Ιτούδης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: “Θα μου λείπουν για όλη μου τη ζωή ο κύριος Παύλος και ο Ντούντα”