allstarbasket.gr

Η EuroLeague επιστρέφει στις οθόνες μας απόψε (30/9) και το All Star Basket επιλέγει τους δέκα παίκτες που αναμένεται να ξεχωρίσουν.

Οι συνήθεις ύποπτοι και τα νέα ανερχόμενα ταλέντα προσδοκούν από κοινού να αφήσουν το στίγμα τους και γιατί όχι να στεφθούν πρωταθλητές.

Παρουσίαση: Τάσος Χατζηκώστας

Σάσα Βεζένκοφ: Ένα αστέρι αναγεννήθηκε στον Ολυμπιακό, σε μια δύσκολη χρονιά για την Πειραϊκή ομάδα εντός και εκτός παρκέ ο Σάσα δικαίωσε την εμπιστοσύνη του Coach Μπαρτζώκα έχοντας 11.5 πόντους σε 24 λεπτά αγωνιστικής δράσης κατά μέσο όρο στη διοργάνωση.

Σκόρερ ολκής στην καλή του μέρα απ’ την γραμμή των 6.75 και εξίσου αξιόπιστος από μέση απόσταση, εκρηκτικός σε επίθεση και άμυνα. Πρέπει πλέον να βοηθήσει στην ομαδική λειτουργία δίνοντας τις ασίστ που αναμένεται να λείψουν με την απόσυρση του Βασίλη Σπανούλη.

allstarbasket.gr

Σέιν Λάρκιν: Παίκτης ορχήστρα με 15.1 πόντους σε 28 λεπτά συμμετοχής την περσινή χρονιά, διαθέτει το ταλέντο, τη μοναδική ικανότητα να κερδίσει ένα παιχνίδι μόνος του σκοράροντας με το τσουβάλι.

Όταν δεν σκοράρει για λογαριασμό της Αναντολού Εφες, μοιράζει ελεύθερα σουτ στους συμπαίκτες του και εύκολα τελειώματα κάτω από το καλάθι στους ψηλούς, τρέχει, παίζει δυναμική man to man άμυνα. Με λίγα λόγια τα κάνει όλα και συμφέρει… 

allstarbasket.gr

Νίκολα Μίροτιτς: Από τους πλέον πολύπειρους ψηλούς τις διοργάνωσης και έχοντας θητεύσει στο ΝΒΑ ο Μίροτιτς έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα το 2019 και δεν το μετάνιωσε ποτέ.

Ο ίδιος ποστάρει με επιτυχία εκμεταλλευόμενος σε κάθε ευκαιρία τα miss match, τα ατομικά μαρκαρίσματα κοινώς με κοντότερους αντιπάλους, σκοράρει μέσα απ’ τη ρακέτα, καρφώνει μετά από pick and roll.

Ενώ κατεβάζει τα κρίσιμα ριμπάουντ και αμύνεται στα όρια του φάουλ λειτουργώντας ως rim protector.

Αθόρυβος και αποτελεσματικός κοντολογίς προσφέρει σκορ και θέαμα κρατώντας αναμμένη τη σπίθα της διάκρισης για τους Καταλανούς.

allstarbasket.gr

Ντίνος Μήτογλου: Από λύση ανάγκης, έγινε βασικός στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας φόργουορντ αναμένεται πλέον να αποτελέσει βασικό γρανάζι της Αρμάνι Μιλάνο.

Γνωρίζοντας καλά να ευστοχεί από μέση και μακρινή απόσταση με σχετική αξιοπιστία, να βάζει την μπάλα στο διχτάκι με αυτοκρατορικά lay up.

Αλλά και επιπροσθέτως να καρφώνει μετά από τρίπλα ή ασίστ, να μοιράζει τάπες για replay είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές στο παρκέ. 

Η πλαστικότητα στις κινήσεις του αρκεί για να αφοπλίσει κάθε άμυνα, τη στιγμή δε που τα ποσοστά του σε σουτ δύο και τριών πόντων αναμένεται να εκτιναχθούν μετά από τελικές πάσες του μετρ στο είδος του Σέρχιο Ροντρίγκεθ που αφήνουν το γήπεδο ορθάνοικτο και το καλάθι απροστάτευτο.

allstarbasket.gr

Νάντο Ντε Κολό: Από τους πλέον σταθερούς σκόρερ της διοργάνωσης ο Γάλλος άσος της Φενέρμπαχτσε πρόκειται να συνεχίσει να στέλνει την μπάλα συστημένη στο καλάθι.

Στα 34 του είναι πιο ώριμος πιθανόν από ποτέ άλλοτε και το μόνο ψεγάδι που εντοπίζουμε -μετά από αρκετή αναζήτηση- είναι η έλλειψη σταθερότητας σε κάποια παιχνίδια.

Αν λοιπόν μπορέσει να διαχειριστεί για μια ακόμη χρονιά τον τίτλο του ηγέτη και να ξεχωρίσει σε όσα περισσότερα ματς μπορεί, τότε ίσως ο τίτλος του MVP να φέρει το όνομα του, όπως το 2016 που η ΤΣΣΚΑ κατέκτησε δια χειρός του τη Euroleague.

Μάικ Τζέιμς Μονακό

Μάικ Τζέιμς: Ο άλλοτε guard του Παναθηναϊκού αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναζητώντας μια νέα περιπέτεια στην καριέρα του.

Η μεταγραφή του στην Μονακό ως τέτοια άλλωστε φαντάζει. Ο ορισμός ίσως του ψυχωμένου και εκρηκτικού παίκτη (και χαρακτήρα), διαθέτει ταχύτητα και σουτ που σκοτώνει, με την πάσα του να διαλύει τις περιστροφές σε κάθε μέτρια αντίπαλη άμυνα.

19.3 πόντοι σε 31 λεπτά και 5.7 ασίστ κατά μέσο όρο στη Euroleague λειτουργούν αποδεικτικά στα προκείμενα.

Η γαλλική ομάδα διαθέτει άξιο στυλοβάτη και αναζητά πλέον τις προσωπικότητες που θα την πλαισιώσουν, από ένα νεανικό σύνολο άξιο προσοχής και υπομονής. 

Μπόλντγουιν

Γουέιντ Μπόλντγουιν: Από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της Euroleague o Αμερικανός συνδυάζει ταχύτητα, δύναμη, ευστροφία και ευστοχία.

Πρόκειται αναμφίβολα να δώσει πόντους και ενέργεια στην Μπασκόνια που προφανώς και δεν έμεινε ασυγκίνητη από τα προσόντα του.

Όντας σύγχρονο αθλητικό guard με ντρίμπλα για σεμινάριο δημιουργεί για τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του. Όταν βεβαίως δεν καρφώνει μανιασμένα την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι ή δεν βγάζει απίστευτες άμυνες και δεν εξασφαλίζει ριμπάουντ με περίσσιο θράσος από αντίπαλα κορμιά 2 και πλέον μέτρων.

Αυτές άλλωστε οι ενέργειες μοιάζουν φυσιολογικές σε εκείνον, αν και βλέπει τον κόσμο μόλις από το 1.93. Θαύμα της φύσης, απόρροια σκληρής δουλειάς ή διαρκούς βελτίωσης; Όλα τα παραπάνω !!!

Στην ισπανική ομάδα αναμένεται να διακριθεί και να πραγματοποιήσει τέτοιες επιδόσεις που ίσως τραβήξουν τα βλέμματα του NBA πάνω του, πέραν των γιγάντων της διοργάνωσης βεβαίως.

Τάιλερ Ντόρσεϊ
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Σουτέρ τριών πόντων κατά κύριο λόγο για τον πολύ κόσμο, δεν είναι εξίσου γνωστός δυστυχώς για την αρετή του να διεισδύει και να βρίσκει στόχο μπρος στα πανύψηλα κορμιά των αντιπάλων.

Ένας παίκτης με εμπιστοσύνη στο χέρι του και θέληση να διακριθεί σε οποιαδήποτε αποστολή του ανατεθεί.

Δίνει πάσες πάρε-βάλε, ρίχνει τάπες και έχει το ταλέντο και τη δυναμική να αποτελέσει πολύτιμη μονάδα για τον Ολυμπιακό.

Ένας αθλητής πολύτιμος σε κανονικό χρόνο αγώνα και βαρόμετρο στις τελευταίες επιθέσεις πλάι σε Σλούκα και Βεζένκοφ.

Μίκι
Ο Τζόρνταν Μίκι

Τζόρνταν Μίκι: Θεαματικός και ουσιαστικός, αποτελεί τον κλασικό σέντερ ρακέτας με δίσημη προσφορά ως rim protector και σκόρερ αποκλειστικά και μόνο σχεδόν από το ζωγραφιστό ή την περίμετρο του!!!

Ίσως ακούγεται προβλέψιμος, εντούτοις όμως δεν μπορεί εύκολα οποιαδήποτε άμυνα να διαβάσει τα pick and roll του, καθώς ξέρει να κινείται δίχως την μπάλα και να ακολουθεί την φάση.

Δεν θα πει όχι σε ελεύθερο σουτ και έχοντας πλέον μετακινηθεί από τη συνηθισμένη στις ήττες Χίμκι στη Ζενίτ της περσινής 8αδας της Euroleague, καλείται να ενσωματωθεί σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή, η οποία χρειάζεται τον ίδιο στην καλύτερη του φόρμα.

Μίτσιτς

Βασίλιε Μίτσιτς: Ο πληρέστερος παίκτης της περσινής Euroleague έδωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στην Αναντολού Εφές εξασφαλίζοντας τον τίτλο του MVP της λίγκας και του Final 4.

Τα πολλά λόγια,καθώς λέει ο σοφός λαός, στην περίπτωση του είναι φτώχεια.

Σκόρ, ασίστ, ριμπάουντ, διάθεση και τόλμη συνθέτονται άρτια στο μπασκετικό προφίλ του Σέρβου, ο οποίος ξέρει πολύ καλά να βάζει το εγώ του κάτω από το εμείς.

Με 16.1 πόντους και 5.0 ασίστ σε 30 λεπτά παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο κάνει πραγματικά αισθητή την παρουσία του μετατρέποντας την Εφές από μια ομάδα υψηλών πτήσεων στη διοργάνωση, σε μια παρέα τίτλων και διακρίσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η EuroLeague κάνει τζάμπολ σε Μονακό, Τελ Αβίβ, Μιλάνο και Μαδρίτη

Μονακό-Παναθηναϊκός: Πρεμιέρα στο Πριγκιπάτο του… Μάικ Τζέιμς!

Το πρόγραμμα της EuroLeague 2021-22