www.allstarbasket.gr

Είναι γνωστό ότι ο Γιάννης Μπουρούσης ποτέ δεν διστάζει να πει όσα πιστεύει. Κι όπως αποκάλυψε στο AllStar Basket, κατά τη Media Day της Εθνικής ομάδας (5/9) κάποια στιγμή θα πάρει θέση για το ζήτημα με τους παρόντες και τους απόντες στην Εθνική. Κι όπως καταλάβαμε, αυτό θα γίνει σύντομα!

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, μίλησε στο AllStar Basket για τους αγώνες του “παραθύρου” Σεπτεμβρίου.

Γιάννη, το παιχνίδι με τη Σερβία “κρύβει” αρκετές δυσκολίες, όμως σε μια ενδεχόμενη νίκη πιστεύεις θα έρθει και η πρόκριση;

“Είμαι από τους ανθρώπους που δεν κοιτάω απαραίτητα πόσες νίκες θέλουμε για την πρόκριση μαθηματικά. Το σημαντικό είναι να παίξει καλά η ομάδα, θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, καθώς το παιχνίδι είναι και στην έδρα μας”.

Η παρουσία του Μπογκντάνοβιτς και του Μπιέλιτσα πιστεύεις κάνει πιο δύσκολο το έργο σας;

“Η Σερβία είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Σε αυτή όπως και σε κάθε ομάδα υψηλού επιπέδου, όποιος και να βρίσκεται είναι έτσι και αλλιώς δύσκολο”.

Για τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου ποια είναι η γνώμη σου;

“Η Γεωργία είναι μια πάρα πολύ σκληρή ομάδα. Έχει έναν προπονητή που μας γνωρίζει πολύ καλά και θα έχουμε ένα αρκετά δύσκολο έργο και σε αυτόν τον αγώνα”.

Σε κουράζει η κουβέντα που γίνεται συνέχεια σχετικά με τους παρόντες και τους απόντες στην Εθνική;

“Αυτή τη στιγμή βασικά δεν με κουράζει, αλλά κάποια στιγμή θα πάρω θέση για όλα αυτά”!

Επηρεάζεστε από το γεγονός ότι βρισκόσασταν για προετοιμασία με τις ομάδες σας και τώρα ξαφνικά είστε για προετοιμασία με την Εθνική ομάδα;

“Όχι δεν το νομίζω, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια με τα παιδιά, ξέρει ο καθένας το ρόλο του. Σημασία έχει να είμαστε υγιείς και να παίξουμε αυτά τα δύο σαραντάλεπτα, με μοναδικό στόχο να κερδίσουμε τα παιχνίδια”.

Το κλίμα και η χημεία της ομάδας με τις συνεχείς αλλαγές, πως είναι;

“Είναι όλα μια χαρά, σήμερα στην ουσία είναι η πρώτη προπόνηση, αλλά είναι όλα καλά και θέλουμε την πρόκριση”.