www.allstarbasket.gr

Με τον Κιθ Λάνγκφορντ να πετυχαίνει 20 πόντους ανήμερα των 35ων γενεθλίων του και τον Ματ Λοτζέσκι να προσθέτει 18 συνεχίζοντας “καυτός” έπειτα και από την εμφάνισή του απέναντι στην ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ νίκησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 87-81 στη δεύτερη μέρα του τουρνουά της Λευκωσίας, το βράδυ του Σαββάτου (15/09).

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ διόρθωσε αισθητά την εικόνα της στο δεύτερο μισό του αγώνα με τους Ισραηλινούς, έβαλε περισσότερα πρέπει στο παιχνίδι της κι ειδικά στην άμυνα, όπου στο πρώτο ημίχρονο είχε δεχτεί 49 πόντους!

Η ταυτόχρονη παρουσία του διδύμου Γκιστ-Λάσμε στη ρακέτα για αρκετό χρονικό διάστημα, συνέβαλε στη “θωράκιση” του καλαθιού του Παναθηναϊκού που στο πρώτο μισό, ήταν αφύλακτη διάβαση!

www.allstarbasket.gr

Παράλληλα ο Πρωταθλητής Ελλάδας κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα, έψαξε λύσεις και με πολύ θετικό τον Νώντα Παπαντωνίου απέκτησε περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Παράλληλα βελτίωσε την εικόνα του και ο νεαρός Καλαϊτζάκης, ο οποίος είχε αρχίσει στην πεντάδα, ωστόσο έβγαλε νευρικότητα, αλλά μόλις βρήκε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε με τη σειρά του.

Άλλωστε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τις έξι απουσίες παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είναι το οργανωτικό κομμάτι, αφού ο Λάνγκφορντ είναι ξεκάθαρα σούτινγκ γκαρντ κι έτσι χρειαζόταν η συμβολή των Παπαντωνίου-Καλαϊτζάκη, ώστε να στρώσει το παιχνίδι των “πράσινων”.

www.allstarbasket.gr

Εκτός του Κιθ Λάνγκφορντ που “πυροβολούσε” από το πρώτο ημίχρονο αλλά έμοιαζε μόνος, μπήκε στο “κάδρο” και ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος μάλιστα έπαιξε και αφότου έκανε το… 5ο του φάουλ!

Λόγω των απουσιών οι προπονητές των δύο ομάδων συμφώνησαν να αποβάλλονται οι παίκτες στο 6ο φάουλ, ώστε να μπροούν να δουλέψουν στην τακτική τους.

Άλλωστε παιχνίδι προετοιμασίας ειναι, τα αποτελέσματα ελάχιστα μετράνε, έως καθόλου κι αυτό που θέλουν οι προπονητές είναι να μοντάρουν τις ομάδες τους.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξέφυγε στο σκορ στην τελευταία περίοδο, ωστόσο προς το τέλος η Μακάμπι τον ισοφάρισε 78-78. Ένα καταλυτικό σερί 9-0 έφερε την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στο 87-78 για να γράψει το τελικό 87-81 ο Ρέι με τρίποντο.

“ΟΠΑΠ Basketball Tournament Νεόφυτος Χανδριώτης

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 41-49, 63-60, 87-81.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Πασκουάλ): Καλαϊτζάκης 7 (1), Τόμας 9 (6 ριμπάουντ), Λάνγκφορντ 20 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Γκιστ 8 (10 ριμπάουντ), Λοτζέσκι 18 (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Σακελλαρίου, Λάσμε 7, Παππάς 6, Βουγιούκας 2, Παπαντωνίου 10 (3).

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Σπάχια): Καλοϊάρο 1, Πάργκο 16 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Κέιν 13 (8 ριμπάουντ), Αβντίγια 7, Τάιους 8 (8 ρμπάουντ), Ο’Μπράιαντ 26 (4/6 τρίποντα), Ρέι 10 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Σαχάρ, Μοραΐντι, Χαγιούν.

Βόβορας: Βγάλαμε αντίδραση

Ο άμεσος συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ, Γιώργος Βόβορας, δήλωσε έπειτα από την ολοκλήρωση του αγώνα:

“Το πιο σημαντικό για εμάς σε ένα φιλικό τουρνουά όπως είναι αυτό και με δεδομένες τις ελλείψεις σημαντικών παικτών, είναι να παρουσιάζουμε αντίδραση και να μαθαίνουμε από τα λάθη του προηγούμενου αγώνα.

Σήμερα, επί 40 λεπτά παίξαμε βάσει πλάνου στην επίθεση και βελτιωθήκαμε σημαντικά στον τομέα των λαθών. Χθες, απέναντι στην ΑΕΚ είχαμε εννιά λάθη στην τελευταία περίοδο. Από εκεί και πέρα, δημιουργικά ήμασταν καλοί παρά τις απουσίες μας.

Αμυντικά παρουσιαστήκαμε περισσότερο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο πρώτο αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Αφού καταφέραμε να ελέγξουμε και το αμυντικό κομμάτι πήραμε τη νίκη, αν και βέβαια στα φιλικά παιχνίδια δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Το σημαντικό, όπως προανέφερα, είναι ότι δείξαμε αντίδραση και κάναμε πράξη αυτά που είπαμε στην πρωινή προπόνηση σχετικά με τον χθεσινό αγώνα”.