www.allstarbasket.gr

Είκοσι χρόνια μετά την μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα με το ποσό ρεκόρ εποχή των δύο εκατομμυρίων ευρώ ο Μίλαν Γκούροβιτς επιστρέφει στο Περιστέρι!

Όσοι βρεθούν το προσεχές Σάββατο (20/10) στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» θα έχουν την ευκαιρία να… ταξιδέψουν σε παλιές ένδοξες εποχές.

Θα ξαναδούν τον 42χρονο σήμερα, Γκούροβιτς, ο οποίος θα τιμηθεί από τους «κυανοκίτρινους» στο πλαίσιο της αναμέτρησης με αντίπαλο τον Χολαργό για την 3η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League!

Ο Γκούροβιτς έφτασε από το Νόβισαντ το 1992 στην Αθήνα, σε ηλικία μόλις 16 ετών αναζητώντας… καταφύγιο από τον πόλεμο που είχε αρχίσει στην Γιουγκοσλαβία.

Το Περιστέρι τον «αγκάλιασε» (κάθε μεσημέρι έτρωγε και σε διαφορετικό σπίτι συμπαίκτη του ή παράγοντα της ομάδας), ελληνοποιήθηκε με το επώνυμο Μαλατράς και είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του με την «κυανοκίτρινη» φανέλα.

www.allstarbasket.gr

Αγωνίστηκε στο Περιστέρι με συμπαίκτες τους Άγγελο Κορωνιό, Νίκο Κασουρίδη, Γιάννη Μυλωνά, Μάρλον Μάξεϊ και τους υπόλοιπους σπουδαίους παίκτες της εποχής και με τις εμφανίσεις του συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Το καλοκαίρι του ’98 τον αγόρασε η Μπαρτσελόνα με το ποσό ρεκόρ των δύο εκατομμυρίων ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο παραχωρήθηκε από τους «κυανοκίτρινους» στην Τιμσίστεμ Μπολόνια, ο Μάρκο Γιάριτς, που είχε ακολουθήσει την ίδια διαδρομή με τον Γκούροβιτς λίγους μήνες αργότερα.

Ο Γκούροβιτς αγωνίστηκε και σε άλλες σπουδαίες ομάδες, εκτός από την Μπαρτσελόνα. Έπαιξε για λίγους μήνες στην ΑΕΚ, επέστρεψε στην Ισπανία για την Μάλαγα, αγωνίστηκε, επίσης, στην Μπανταλόνα, στις δύο μεγάλες ομάδες της Σερβίας (Παρτίζαν, Ερυθρό Αστέρα) και έκλεισε την καριέρα του στην Γαλατάσαραϊ το 2009.

Με την Εθνική Σερβίας Μαυροβουνίου γνώρισε μεγάλες επιτυχίες: Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ινδιανάπολη το 2002 και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας ένα χρόνο νωρίτερα, το 2001.

Η πρωτοβουλία της επιστροφής του στο Περιστέρι για να τιμηθεί από την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε, ανήκει στην διοίκηση και το ιστορικό στέλεχος Γιάννη Θεοδωρόπουλο.

Την τελευταία σεζόν που αγωνίστηκε ο Γκούροβιτς στο Περιστέρι, 1997-98, άρχιζε την καριέρα του ως πρώτος προπονητής του συλλόγου ο σημερινός κόουτς Αργύρης Πεδουλάκης και οι δύο τους θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά!