Ο Απόλλωνας το “πάλεψε” κόντρα στο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη, έδειξε καλό πρόσωπο, όμως το ρεσιτάλ του Μάρκους Ντένμον ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στους “κυανοκίτρινους” στην 4η αγωνιστική της Basket League.

Τη δεύτερη νίκη του σε τέσσερις αναμετρήσεις κατάφερε να εξασφαλίσει το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη στην Πάτρα.

Οι φιλοξενούμενοι, παρότι “έχτισαν” διψήφιες διαφορές είδαν τον Απόλλωνα να επιστρέφει απειλητικά, ωστόσο κατάφεραν να εξασφαλίσουν το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 71-77.

Ο Μάρκους Ντένμον τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους, 2 ασίστ και 4 κλεψίματα. Στο πλευρό του ο Μίρο Μπιλάν με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τον Σακούρ Τζούστον να ακολουθεί με 16 πόντους.

Από την άλλη πλευρά ο Ντέιβις είχε 20 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Ράιαν Τέιλορ έβαλε 16π..

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Το Περιστέρι “πάτησε” δυναμικά στο παρκέ με τους Ντένμον και Τζούστον να διαμορφώνουν γρήγορα το 4-17 μετά από 5΄λεπτά αγώνα στην Πάτρα. Ο εντυπωσιακός Τέιλορ “ροκάνισε” τη διαφορά με το δεκάλεπτο να “κλείνει” στον πόντο (22-23) χάρη στο τρίποντο του Μαστρογιαννόπουλου.

Καλύτεροι επιθετικά οι γηπεδούχοι στη δεύτερη περίοδο, παρά τις προσπάθειες των Μπίλαν και Τζούστον κατάφεραν με ρεσιτάλ του Τέιλορ να πάνε στα αποδυτήρια με +1 (44-43).

 

Με μεγάλα σουτ από τον Ντένμον οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη βρήκαν λύσεις απέναντι στην αντεπίθεση του Απόλλωνα με πρωταγωνιστή τον Μπόγρη, για να προηγηθούν με +6 στο 30′ (60-66).

Το τρίποντο του Τζόουνς στην εκκίνηση του τελευταίο δεκαλέπτου έφερε τους Αχαιούς σε απόσταση “αναπνοής” από το Περιστέρι, το οποίο αντέδρασε άμεσα με ένα 6-0. Ο Μπόγρης βγήκε ξανά μπροστά για τους γηπεδούχους, όμως ο Ντένμον έμοιαζε ασταμάτητος κάνοντας το 68-77 2΄ πριν το φινάλε.

Ο Ντέιβις ευστόχησε σε ένα ζευγάρι βολών λίγο πριν τη λήξη, ωστόσο δεν έφτανε για την ανατροπή με την ομάδα των δυτικών προαστίων να φεύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από την Πάτρα.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 44-43, 60-66, 71-77

Η στατιστική της αναμέτρησης:

Η gallery του αγώνα:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τηλεοπτικές και διαδικτυακές μεταδόσεις του Σαββάτου

Basket League 2022-23: Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

Basket League 2022-23: Η βαθμολογία