allstarbasket.gr

Με τον Ντουέιν Μπέικον να κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο στην Basket League και τον Πάρις Λι να κάνει τη διαφορά στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 87-63 την Κυριακή στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ στην 7η αγωνιστική της Basket League.

Έφτασε έτσι στο 5-1 το ρεκόρ του, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στο 4-3.

Ήταν ο τρίτος αγώνας για τον Παναθηναϊκό σε πέντε μέρες, έπειτα από τους δύο στη EuroLeague και μετά από ένα νωθρό, πρώτο δεκάλεπτο, βρήκε ρυθμό και ενέργεια, κυρίως χάρη στους Ντουέιν Μπέικον (21π.) και Πάρις Λι (14π.).

Ο ΠΑΟΚ, χωρίς τον τραυματία Τζέιλεν Ράιλι, στηρίχτηκε στον Φράνκε (16π., όλους στο α’ μέρος), μέχρι που ο Ολλανδός αποχώρησε τραυματίας, προσθέτοντας “ποκοκέφαλο” στην ομάδα του, που έχει  αγώνα στο Basketball Champions League, την Τρίτη, με τη Σάσαρι στην Ιταλία.

 

Ο Χαντς (13π.) και ο Σαλούστρος (10π.) ήταν διψήφιοι σκόρερ για την ομάδα του Λυκογιάννη, ενώ για τον Παναθηναϊκό, ο Γκουντάιτις είχε 10 πόντους-11 ριμπάουντ και ο Παπαγιάννης 11 πόντους-7 ριμπάουντ.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Ο Γιανίκ Φράνκε πέτυχε τους 11 πρώτους αγώνες του ΠΑΟΚ, απέναντι στα αδέλφια Καλαϊτζάκη, που ανέλαβαν το μαρκάρισμά του, εναλλάξ και μολονότι δεν έβγαλε άλλους πρωταγωνιστές, έμεινε κοντά στο σκορ και το έφερε στα ίσια 16-16 στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Δείτε τον Ολλανδό γκαρντ του ΠΑΟΚ σε δράση:

 

Ο Παναθηναϊκός βρήκε την πνοή που αναζητούσε στο πρόσωπο του Μπέικον.

Στην πρώτη του παρουσία στην Basket League, αφού πήρε τη θέση του Γκριγκόνις, ο Αμερικανός ήταν ορεξάτους και στη β’ περίοδο πέτυχε 12 από τους 15 πόντους που είχε στο ημίχρονο.

Έστειλε δε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή τους, τους 18 πόντους (44-26) λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο με 44-28.

Δείτε το ξέσπασμά του εδώ

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να μπει στην αντίπαλη ρακέτα, έχανε αισθητά τη μάχη των ριμπάουντ και στο πρώτο 20άλεπτο ο Φράνκε είχε 16 από τους 28 πόντους του (με 4/7 τρίποντα, 2/3 τρίποντα).

Η πίεση των “πράσινων” δε, κυρίως με τον δραστήριο Πάρις Λι, είχε ήδη δώσει στον Παναθηναϊκό 17 πόντους από τα 8 λάθη των φιλοξενούμενων.

Δείτε ένα κλέψιμο του Αμερικανού γκαρντ:

 

 

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πάρις Λι ανέλαβε δράση και στην επίθεση. Πέτυχε σε 4:13 αγώνα, 12 πόντους (με 3 τρίποντα) κι ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε εντυπωσιακά γρήγορα τη διαφορά.

Με το καλάθι και μια βολή από φάουλ, που κέρδισε ο Πονίτκα, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έφτασε σε double score, 64-32 κι ενώ απέμεναν 5:37 για την τρίτη περίοδο!

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να παρατά τον αγώνα, που δεν μπορούσε να ακολουθήσει, ο Γκουντάιτις έφτασε από το 28′ σε double double με πόντους και ριμπάουντ.

To “κερασάκι στην τούρτα” ήταν το τρίποντο του Παπαγιάννη, για το +35 (74-39) λίγο πριν τελειώσει το δεκάλεπτο, 74-41.

Οι δύο προπονητές έδωσαν πολύ χρόνο σε όλους τους παίκτες του, μάλιστα το ελληνικό στοιχείο, ήταν πια κυρίαρχο στο παρκέ όσο κυλούσε αντίστροφα το χρονόμετρο.

Πλην του Σαρικόπουλου, που έκανε το ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ, έπαιξε κι ο 17χρονος Θοδωρής Κωνσταντινίδης, γιος του άλλοτε παίκτη, Χρήστου Κωνσταντινίδη.

Μάλιστα  ο μικρός σκόραρε το τελευταίο καλάθι του αγώνα, με το οποίο μείωσε στο τελικό 87-63 για τον ΠΑΟΚ, από τα 6,75μ..

Στα τελευταία δε, 110 δευτερόλεπτα, οι πεντάδες των δύο ομάδων αποτελούνταν πια, αποκλειστικά από Έλληνες παίκτες σε μια όμορφη, πλην σπάνια εικόνα.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 44-28, 74-41, 87-63

Η στατιστική του αγώνα με ένα κλικ: 

Η photo gallery του αγώνα: 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Basket League 2022-23: Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

Basket League 2022-23: Η βαθμολογία