allstarbasket.gr

Αν κι έχασε διαφορά 18 πόντων ο Προμηθέας Πάτρας νίκησε το Λαύριο στο “Δ. Τόφαλος” με 74-71 το Σάββατο, για τη 12η αγωνιστική της Basket League.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν καλή δουλειά στην τελευταία περίοδο, επέστρεψαν στη διεκδίκηση της νίκης, όμως στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα έχασαν και τις δύο ευκαιρίες που είχαν για τρίποντο.

Ο Τζορτζ Κόντιτ (16π., 11 ριμπ.) ήταν κορυφαίος των νικητών, ενώ από 13 πόντους πέτυχαν Μουράτος (με 7 ριμπ., 5 ασ.), Σίμπσον, Κουλμπόκα, με τον τελευταίο να κάνει το block στον Φλαγκ στην εκπνοή.

Ο Σάβιον Φλαγκ, πέτυχε 13 από τους 18 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο για το Λαύριο, που είχε δεύτερο σκόρερ τον Γερομιχαλό με 9 πόντους.

Η εξέλιξη του αγώνα: 

Ο Αρνόλντας Κουλμπόκα έκανε τη διαφορά στην αρχή της αναμέτρησης, κυρίως με την επιθετική του δράση, όταν πέτυχε 7 συνεχόμενους κι αναπάντητους πόντους για το 16-10 των γηπεδούχων.

Με υπεροχή στο ριμπάουντ και καλύτερες επιλογές, η ομάδα του Χριστόπουλου έχτισε διαφορά στο τέλος, 26-17.

Το Λαύριο αντέδρασε στην αρχή της β’ περιόδου, με το ελληνικό του στοιχείο να πρωταγωνιστεί. Όμως οι ξένοι του έμειναν άφαντοι σε αυτό το διάστημα και το 28-27 μετατράπηκε σε 41-29, σκορ ημιχρόνου.

Σε 6:57 δηλαδή, ο Προμηθέας έκανε 13-2, με την άμυνά του να κρατά σε 5/19 προσπάθειες τους φιλοξενούμενους σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο και μολονότι είχε 0/7 τρίποντα σε αυτήν την περίοδο.

Ο δε πρώην παίκτης του Λαυρίου, Βασίλης Μουράτος, είχε πάρει στο ίδιο διάστημα την “μπαγκέτα” του σκόρερ.

Σε δείγμα του πληρέστερου και σαφώς ποιοτικότερου ρόστερ, ο Προμηθέας βρήκε νέο πρωταγωνιστή, τον Τράβις Σίμπσον στην τρίτη περίοδο. Σε έξι λεπτά αγώνα πέτυχε 10 πόντους κι οδήγησε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της, τους 18, 55-37.

Το τρίποντο έδωσε μια ανάσα στο Λαύριο, καθώς με τους Φλαγκ-Γκρέι, η ομάδα του Σερέλη έκοψε στη μέση τη διαφορά, 57-48, πριν τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με 59-48.

Ο Ρέμι Μάρτιν αποδείχθηκε άσος στο μανίκι του προπονητή του, καθώς θύμισε τα χρόνια του στο NCAA, ως πρωταγωνιστής του Κάνσας, με το οποίο κατέκτησε πέρυσι το Πρωτάθλημα!

Με προσωπικές ενέργειες, ο Αμερικανο-Φιλιππινέζος, κέρδισε φάουλ, σκόραρε συνεχόμενους πόντους -μολονότι άποντος στα 3/4 του αγώνα- κι έβαλε ξανά την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης.

Στα 6:25 μείωσε 63-58 με 8 από τους 10 τελευταίους πόντους της ομάδας του και τρία κερδισμένα φάουλ.

Ο Πορτορικανός σέντερ του Προμηθέα, Τζορτζ Κόντιτ, ήταν στο ίδιο διάστημα ο μόνος παίκτης των γηπεδούχων που έφτασε στο αντίπαλο καλάθι, κι έχοντας από νωρίς double double σε πόντους ριμπάουντ.

Το Λαύριο, όμως, είχε βελτιώσει την άμυνά του, προστάτευσε το ριμπάουντ, πήρε επιθετικά και με τον Φλαγκ ηγέτη δεν τα παράτησε, πλησιάζοντας σε απόσταση ενός σουτ, 72-69 με 37 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Ο Κάουαν ήταν μοιραίος σε αυτό το διάστημα για τους γηπεδούχους, καθώς έκανε ένα λ΄θος και έχασε δύο προσπάθειες, στις τρεις επιθέσεις που έκαναν οι γηπεδούχοι!

Ο Κόουλ κέρδισε φάουλ στα 6,8 δευτερόλεπτα και με 2/2 βολές, μείωσε στο ελάχιστο, 72-71.

Το Λαύριο έστειλε με φάουλ τον Τόμασον στη γραμμή στα 5,2 κι ο Αμερικανός έκανε το 74-71.

Στην επαναφορά, ο Κόουλ πρόλαβε να σουτάρει για τρεις αλλά έχασε το σουτ, ο Φλαγκ πήρε το ριμπάουντ, σούταρε εντός χρόνου, αλλά ο Κουλμπόκα τον έκοψε για να σφραγίσει τη νίκη του Προμηθέα.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 41-29, 59-48, 74-71

H στατιστική του αγώνα με ένα κλικ:

H photo gallery του αγώνα: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε όλες τις ειδήσεις της Basket League ΕΔΩ

Basket League 2022-23: Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

Basket League 2022-23: Η βαθμολογία