Πασκουάλ

Στην υπεροχή της Ζαλγκίρις Κάουνας στα ριμπάουντ αλλά και στις 12 χαμένες βολές της δικής του ομάδας, απέδωσε κατά πρώτο λόγο ο προπονητής του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ την ήττα με 83-87 από τους Λιθουανούς στο ΟΑΚΑ.

Πρόσθεσε όμως κι άλλες σημαντικές παραμέτρους που έπαιξαν το ρόλο του.

“Πρώτα από όλα να πω συγχαρητήρια στη Ζαλγκίρις. Νομίζω γενικά χάσαμε λόγω των ελευθέρων βολών και των ριμπάουντ. Στην τελευταία φάση πριν από την παράταση χάσαμε τρία αμυντικά ριμπάουντ. Αλλά χάσαμε κι επειδή στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε τίποτα! δεν παίξαμε άμυνα, δεν καταλάβαμε τον τρόπο παιχνιδιού τους. 

Στα πρώτα δέκα λεπτά σκοράραμε μόνο ένα καλάθι δύο πόντων. Μετά παίξαμε νευρικά, ήμασταν εκτός ελέγχου και για αυτό η Ζαλγκίρις ήταν πολύ καλύτερη από εμάς.

Στο δεύτερο ημίχρονο παρά τα λάθη μας μείναμε στο παιχνίδι βελτιωθήκαμε σε άμυνα επίθεση, κάποια στιγμή περάσαμε μπροστά 66-64. 

Προσπαθήσαμε να βρούμε ανοιχτά σουτ, αλλά αστοχούσαμε σε ανοιχτά σουτ. Μετά προσπαθούσαμε να βρούμε άλλες λύσεις. Δεν τα καταφέραμε, δεν πιστεύω ότι ήμασταν κουρασμένοι. Χάθηκαν εύκολα καλάθια και σε δύο φάσεις στο transistion του αντιπάλου χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση. 

Κάναμε λάθη, στο δεύτερο ημίχρονο σταθήκαμε αρκετά καλά, όχι όμως στο πρώτο και ειδικά  στο χαμηλό ποστ. Κυρίως είχαμε προβλήματα στην άμυνα στο χαμηλό ποστ. Πιστεύω ήταν καθοριστικό αυτό το σημείο, ο Ντέιβις πήρε 7 φάουλ από εκεί, κι οι Γιανκούνας-Ουλανόβας επίσης κέρδισαν φάουλ. Κι αν δούμε τα στατιστικά τους στις βολές θα δούμε ότι ήταν καθοριστικά για ένα παιχνίδι που έχει πάει στον πόντο. 

-Σε ερώτηση κατά πόσο λείπει ο Λοτζέσκι από την ομάδα ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε:

“Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις, έχει σουτ έχει δημιουργία. Μπορεί να παίρνει τα “μις ματς” σε άμυνα κι επίθεση, αλλά από την άλλη, είναι μια μεγάλη σεζόν όλοι θα έχουν προβλήματα δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι για αυτά”. 

 

Γιασικεβίτσιους: Η ομαδικότητα αναπληρώνει το έλλειμμα ταλέντου

www.allstarbasket.gr

Ο προπονητής της Ζαλγκίρις Κάουνας, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ήταν…. ευτυχισμένος μιλώντας πρώτα στη NOVA και κατόπιν στη συνέντευξη Τύπου έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του.

“Να συγχαρώ τους παίκτες μου που έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω και τον κόσμο και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, πάντα με υποδέχονται όμορφα. Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ!

Το παιχνίδι ήταν έτσι όπως το περιμέναμε και στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού τα πράγματα έγιναν όπως θέλαμε. Κάποια στιγμή χάσαμε λίγο το μυαλό μας αλλά τέτοιες νίκες μας δίνουν εμπειρίες. Κάναμε καλή δουλειά, δεν θα κερδίσουν πολλές ομάδες εδώ”!

Για τις εντός έδρας ήττες από την Μπασκόνια και τη Φενέρμπαχτσε ο Σάρας ήταν αφοπλιστικός:

“Δεν είναι ομάδες από μικρά χωριά. Το ότι χάσαμε δεν σημαίνει ότι δεν παίξαμε καλά”!.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, είναι πιστοί σε αυτό που πρέπει να κάνουν κι αν έχουν κάποιοι ένα μικρό έλλειμμα ταλέντου το αναπληρώνουν με την ομαδική δουλειά”.

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου του ΟΑΚΑ.

Διαβάστε επίσης:

Τα highlights από τη νίκη της Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ (video)

Τα “φώτο-κλικς” από το Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ζαλγκίρις Κάουνας

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ EUROLEAGUE

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ EUROLEAGUE