Το NRG Stadium του Χιούστον ανοίγει απόψε τις πύλες του για να υποδεχτεί περίπου 72.000 φιλάθλους και τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο στο NCAA, στο Final-4!

Η πιο απίθανη χρονιά στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ, χωρίς Νο1, όχι απλά στο Final-4, αλλά και στο Elite-8, η πρώτη χρονιά στην ιστορία δίχως ομάδες που αξιολογήθηκαν στο Νο1, το Νο2 και το Νο3 της περιφέρειάς τους!

Για αυτόν το λόγο τρεις από τις τέσσερις φιναλίστ, είναι πρωτάρες σε Final-4: Σαν Ντιέγκο Στέιτ (5) – Φλόριντα Ατλάντικ (9) που παίζουν στον πρώτο ημιτελικό (τζάμπολ στη 01:09 μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα Κυριακής) και το Μαϊάμι (5), που συναντά στον δεύτερο ημιτελικό (ώρα έναρξης 03:49 στην Ελλάδα) το Κονέκτικατ (4).

Τη μόνη ομάδα με παρελθόν σε Final-4, το UCONN, καθώς έφτασε πέντε φορές έως τα τελικά και κατέκτησε τον τίτλο στις τέσσερις: το 1999, το 2004, το 2011 και το 2014!

Στο Κονέκτικατ αγωνίζεται ως freshman (πρώτη χρονιά) κι ο Έλληνας, Απόστολος Ρούμογλου, που πήγε στις ΗΠΑ από τον ΠΑΟΚ. Ο Ρούμογλου έχει -όπως όλοι οι freshmen- περιορισμένη συμμετοχή, ωστόσο χρησιμοποιήθηκε σε όλους τους αγώνες του τελικού τουρνουά!

Είναι ο δεύτερος Έλληνας που θα δούμε στην ιστορία, σε Final-4, έπειτα από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που έπαιξε με το Όρεγκον στο Final-4 του 2017.

“Δεν υπάρχει κανένα φαβορί φέτος, οι φίλαθλοι, λένε ότι το Κονέκτικατ έχει ίσως το προβάδισμα στα προγνωστικά” είπε από το Χιούστον στο allstarbasket.gr ο Θόδωρος Ροδόπουλος, ο Θεσσαλονικιός “δάσκαλος” του μπάσκετ με δεκαετίες στην προπονητική.

Από το 1978, ο Ροδόπουλος, επισκέπεται κάθε χρόνο τις ΗΠΑ και δεν χάνει το Final-4 του NCAA, την απόλυτη γιορτή του κολεγιακού μπάσκετ.

“Είναι το 35ο Final-4 στο οποίο έρχομαι! Το μπάσκετ αλλάζει και ξέρετε, ο Κάρι έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό, διότι και στα κολλέγια πλέον, βλέπεις να σουτάρουν τόσα τρίποντα, ενώ πιο παλιά είχε πολύ λιγότερα μακρινά σουτ” σημείωσε.

Οι αγώνες στην Ελλάδα μεταδίδονται από το NOVASPORTS και μπορείτε να δείτε τους αποψινούς ημιτελικούς από το Novasports Prime.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πανόραμα του NCAA Tournament 2023

NCAA: Με Μαϊάμι, Σαν Ντιέγκο Στέιτ το Final-4 (video)

Στο Final-4 το Κονέκτικατ του Ρούμογλου, μαζί με το Φλόριντα Ατλάντικ!

NCAA: Πρώτη φορά Elite-8 χωρίς Νο1, μετά τις ήττες Αλαμπάμα-Χιούστον!