ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ

Την πέμπτη θέση στο 37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων κατέκτησε ο Ολυμπιακός Βόλου που λύγισε στο φινάλε με 54-52 τον Ανδρογέα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου από το ξεκίνημα πήρε προβάδισμα στο σκορ με την Νταϊάκη να δίνει πολλές λύσεις στην επίθεση. Αρχικά ξέφυγε με 20-11 (14’30’’) διατηρώντας την πρωτοπορία σε όλο το πρώτο ημίχρονο (30-19, 18’’).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ανδρογέας πίεσε, ήταν εύστοχος από την περιφέρεια μειώνοντας σε 32-29 (22’30’’) και προηγήθηκε με τρίποντο της Γαλανάκη στο 30’ (41-40).

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Το φινάλε είχε δραματική εξέλιξη με τη Καραστάθη να κάνει το 52-50 (38’42’’) για τον Ολυμπιακό Βόλου, στα 52’’ η Καζάκη αστόχησε σε δύο βολές, ενώ το έκανε και η Οικονομίδου. Στα 11 δευτερόλεπτα η Μηλιαρά έφερε το ματς στα ίσα (52-52) για να έρθει 4,5 δεύτερα από το τέλος η Νταϊάκη να κάνει το 54-52 που ήταν το τελικό σκορ.

Το φύλλο αγώνα:

Διαιτητές: Τζίμης, Ξυλάς, Γερός

Δεκάλεπτα: 13-7, 31-24, 40-41, 54-52

Ολυμπιακός Βόλου (Παπαθανασίου): Ράπτη 6, Πολύζου 6, Λογοδότη 2, Καραστάθη 7, Κοτοπούλη 5, Οικονομίδου, Νταϊάκη 28(4).

Ανδρογέας (Σηφομιχελάκης): Καζάκη 8(2), Γαλανάκη 6(1), Γιαπιτζόγλου 10, Τζανετλη,Χαλεπάκη 2,Μηλιάρα 23(3), Τσαγκαράκη 3(1), Μουρτζάκη, Βαρδαβά.

Για να δείτε τα στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ

Ελένη Παπαθανασίου (Προπονήτρια Ολυμπιακού Βόλου: «Με τη σημερινή νίκη και την 5η θέση είμαστε η πρώτη δύναμη στις νεανίδες στην επαρχία. Είναι μεγάλη τιμή για τον Ολυμπιακό Βόλου και περιμένουμε ανάλογη συνέχεια τα επόμενα χρόνια. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες μου, κατέθεσαν ψυχή και ταλέντο στο γήπεδο και κέρδισαν για δεύτερη φορά την πολλή καλή ομάδα του Ανδρογέα στην Κρήτη. Ηταν μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου με αθλήτριες που θα γράψουν την δική τους ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ».

Μαρίνα Κοτοπούλη (Αθλήτρια Ολυμπιακού Βόλου): «Είναι πολύ σημαντικό για μας η κατάκτηση της 5ης θέσης καταφέρνοντας να κερδίσουμε μια δυνατή ομάδα όπως ο Ανδρογέας. Το ματς ήταν δύσκολο αλλά είχαμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας μετά από πέντε δύσκολες ημέρες με ισάριθμα παιχνίδια. Μεγάλη επιτυχία η 5η θέση για μας».

Μάνος Σηφομιχελάκης (Προπονητής Ανδρογέα): «Έχει γίνει μια ιστορική διοργάνωση. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και τις αθλήτριες. Πολλά μπλάβο και στις αθλήτριες μου. Είμαστε μια ομάδα που δεν διαθέτει παίκτριες γεννημένες το 2005. Σταθήκαμε καλά σε όλα τα παιχνίδια ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά».

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιο Νεανίδων: Στις 16:00 ο τελικός Κρόνος Αγίου Δημητρίου-Παναθλητικός (LIVE STREAMING)

Πανελλήνιο Νεανίδων: Στην 7η θέση η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης

Πανελλήνιο Νεανίδων 2023: Πρόγραμμα, αποτελέσματα, ρόστερ και οι Πρωταθλητές