Με τον Γιανίκ Φράνκε να είναι “μαγικός” (31π., 7ρ., 3ασ.) και τον Τζέιλεν Χαντς να σημειώνει 5 πολύτιμους πόντους στο τελευταίο δίλεπτο ο ΠΑΟΚ επικράτησε 81-78 του Προμηθέα στο PAOK Sports Arena και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά των playoffs, όπου θα συναντήσει τον Ολυμπιακό!

O «δικέφαλος» απόντος του Τζέιλεν Ράιλι βρήκε τη λύση στην οργάνωση με τον Νίκο Τσιακμά που ήταν συγκινητικός και τον Γιανίκ Φράνκε που έπαιξε και για τον συμπαίκτη του! Ο Ολλανδός γκαρντ ήταν εκείνος που «μίλησε» στα δύσκολα και έβαλε τη «σφραγίδα» του στην επιτυχία του ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του Προμηθέα ο Άντονι Κάουαν πήρε μπρος στο δεύτερο μέρος και βοηθήθηκε μόνο από τον Τζο Τόμασον, καθώς οι Ντάγκουμπιτς και Κουλμπόκα πέτυχαν μαζί μόλις 5 πόντους!

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Φώτη Τακιανού είχε τον απόλυτο έλεγχο (17-9 στο 7’) αλλά οι Πατρινοί βρήκαν τον τρόπο να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής (23-21 στο 10’). Στη δεύτερη περίοδο ο ΠΑΟΚ ήταν σαρωτικός για ένα 6λεπτο και βρέθηκε στο +16 (46-30 στο 16’), αλλά με ένα επιμέρους 1-12 οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια μειώνοντας τη διαφορά στους 5 πόντους (47-42).

Στην επανάληψη, ο Πόλι ήταν εκείνος που με 9 προσωπικούς πόντους κράτησε τον ΠΑΟΚ σε θέση… οδηγού (64-57 στο 30’), όμως το σκηνικό στην τελευταία περίοδο άλλαξε. Τα πολλά λάθη έβαλαν τον Προμηθέα στο ματς και του επέτρεψαν να προηγηθεί κιόλας (73-74) στο τελευταίο 2λεπτο του αγώνα.

 

Εκεί, με ένα δίποντο ο Χαντς και ένα τρίποντο μπροστά στον Τόμασον έδωσε «αέρα» στον «δικέφαλο» να αναπνεύσει και να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά των playoffs της Basket League, όπου θα συναντήσει τον Ολυμπιακό.

 

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 47-42, 64-57, 81-78.

Η στατιστική του αγώνα με ένα κλικ:

Η photo gallery της αναμέτρησης:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Basket League 2022-23: Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα